Η Αμερικανίδα που έμεινε αιχμάλωτη των Ταλιμπάν πέντε χρόνια έλυσε τη σιωπή της

Η Αμερικανίδα που έμεινε αιχμάλωτη των Ταλιμπάν πέντε χρόνια έλυσε τη σιωπή της

Ποιες σκέψεις της έδιναν κουράγιο για να αντέξει τις κακουχίες, τους βιασμούς και τον περιορισμό - Με τον άνδρα της απέκτησαν τρία παιδιά σε καθεστώς αιχμαλωσίας

Η Αμερικανίδα που έμεινε αιχμάλωτη των Ταλιμπάν πέντε χρόνια έλυσε τη σιωπή της
Η Αμερικανίδα που παρέμεινε επί πέντε ολόκληρα χρόνια αιχμάλωτη των τζιχαντιστών, υπομένοντας βιασμούς και βασανιστήρια, έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή της από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά την απελευθέρωσή της και την επιστροφή της στον Καναδά, την πατρίδα του συζύγου της.

Ο Καναδός Joshua Boyle και η Αμερικανίδα σύζυγός του, Caitlan Coleman, επαναπατρίστηκαν στον Καναδά την περασμένη εβδομάδα, μετά την απελευθέρωσή τους από τον πακιστανικό στρατό έπειτα από πέντε χρόνια αιχμαλωσίας στα χέρια των τρομοκρατών του δικτύου Haqqani, παρακλαδιού των Ταλιμπάν.

Από την απαγωγή τους το 2012 μέχρι την απελευθέρωσή τους είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με τον σύζυγο οι τζιχαντιστές ανάγκασαν τη γυναίκα να κάνει έκτρωση στο τέταρτο μωρό της.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στη Βόρεια Αμερική η Coleman είπε το Σάββατο στην York Daily Record, τοπική εφημερίδα της πατρίδας της, Πενσιλβάνια, ότι οι αγαπημένες αναμνήσεις από το σπίτι της τη βοήθησαν να αντέξει την σκληρή ζωή στην αιχμαλωσία.

Κλείσιμο
«Πέρασα μεγάλο μέρος των παιδικών αλλα και των νεανικών μου χρόνων στην κομητεία του Γιορκ. Αυτές οι εμπειρίες με διαμόρφωσαν και οι αγαπημένες αναμνήσεις μου από εκείνη την εποχή με βοήθησαν σημαντικά, ιδίως τις πιο σκοτεινές ημέρες».

Η Coleman μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να αποκαλυφθεί ο λόγος για τον οποίο χρειάστηκε επείγουσα θεραπεία. «Ελπίζω να πάρω σύντομα εξιτήριο και ότι το καναδικό ιατρικό σύστημα θα με φροντίσει καλά» έγραψε σε ένα email το Σάββατο.

Στο ίδιο μήνυμα, η γυναίκα δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη να συζητήσει τις λεπτομέρειες της αιχμαλωσίας της, παρά τις πιέσεις του Τύπου. «Γιατί δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου και να περάσω χρόνο ήσυχη με τον σύζυγο και τα παιδιά μου. Όλοι λένε "όχι, πρέπει να μιλήσεις ανοιχτά για αυτό που σου συνέβη αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι που μου εξήγησαν ότι είναι δική μου επιλογή να μιλήσω όποτε θέλω σε όποιον θέλω», έγραψε χαρακτηριστικά η Coleman. 

Ο άνδρας της μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία της γυναίκας του στο νοσοκομείο. Σε αυτήν η Coleman ποζάρει με ένα από τα τρία παιδιά της (που γεννήθηκαν όλα υπό καθεστώς αιχμαλωσίας) από το κρεβάτι της κλινικής, φορώντας μουσουλμανική μαντίλα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης