Τυνησία: Πέντε μετανάστες νεκροί και πέντε αγνοούνται σε ναυάγιο

migrants_boat

Το σκάφος επιχειρούσε τον διάπλου της Μεσογείου προς τη Λαμπεντούζα – Οι διακινητές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την Τυνησία ως σημείο αναχώρησης

Νέα τραγωδία συνέβη στη Μεσόγειο, όταν η ακτοφυλακή της Τυνησίας εντόπισε και συνέλλεξε τα άψυχα σώματα πέντε μεταναστών, κι ενώ οι διασώστες αναζητούν πλέον άλλους πέντε Τυνήσιους που βρίσκονταν στο ίδιο σκάφος.

Το σκάφος βυθίστηκε καθώς επιχειρούσε τον διάπλου της Μεσογείου προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, ενώ απέπλευσε αυτήν την εβδομάδα από τη νότια παράκτια κωμόπολη της Τυνησίας, Ζαρζίς.

Μετά την ενίσχυση των ελέγχων στη Λιβύη, με τη βοήθεια ένοπλων ομάδων, οι διακινητές στρέφονται προς την Τυνησία, την οποία χρησιμοποιούν ως σημείο αναχώρησης για τη μεταφορά μεταναστών που θέλουν να μεταφερθούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πολλούς Τυνήσιους μετανάστες, ο λόγος για τον οποίο εγκαταλείπουν τη χώρα τους είναι η υψηλή ανεργία και ο πληθωρισμός, αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που ενέσκυψε μετά την ανατροπή του δικτάτορα Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι το 2011.

Τουλάχιστον 80 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, τον Ιούνιο, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης