Διχάζει η απόφαση της Goldman Sachs: Πληρώνει τις μητέρες για να στέλνουν στο σπίτι το μητρικό γάλα!

GS-banner

Η απόφαση αφορά τις μητέρες που βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξιδι - Κάποιοι θεωρούν οτι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να πιέσει τις γυναίκες να συντομεύσουν την άδεια μητρότητας 

Εγκώμια αλλά και κριτικές προκάλεσε ένα σχέδιο που ανακοίνωσε η τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs να πληρώνει ώστε οι νέες μητέρες να στέλνουν το μητρικό τους γάλα στο σπίτι για το μωρό τους, όταν αυτές βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια. Κάποιοι θεωρούν οτι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να πιέσει τις γυναίκες να συντομεύσουν την άδεια μητρότητας.

Η Goldman Sachs πιστεύει οτι η πρωτοβουλία αυτή θα επιτρέψει στις μητέρες να χαλαρώσουν στη διάρκεια των επαγγελματικών τους ταξιδιών. Ωστόσο κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις υποστηρίζουν οτι το σχέδιο αυτό δεν πρέπει να «τιμωρεί» τις γυναίκες που επιλέγουν να μείνουν σπίτι κάνοντας χρήση της άδειας μητρότητας.

«Σε έναν πολιτισμό όπου ο χρόνος είναι χρήμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε η νομιμότητα μιας τέτοιας επιλογής να είναι σεβαστή, και να μην υπονομεύεται από όλο και πιο περίτεχνες προσφορές υποστήριξης που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν πίσω στη δουλειά τις γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει» δήλωσε η εκπρόσωπος της Βρετανικής Συμβουλευτικής υπηρεσίας Εγκυμοσύνης στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Εν μέσω αυξανόμενης τα τελευταία χρόνια παγκόσμιας κατακραυγής για την ανισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας –η οποία υπολογίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα ότι στοιχίζει στον κόσμο $160 τρισεκατομμύρια– κορυφαίες επιχειρήσεις αναλαμβάνουν δράση. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple και το Facebook έχουν αρχίσει να πληρώνουν τις γυναίκες εργαζόμενές τους για να καταψύχουν τα ωάριά τους –προκειμένου να καθυστερήσουν τη μητρότητα– ενώ επιχειρήσεις όπως η Deloitte και η Microsoft έχουν επαναφέρει προγράμματα εργασίας για γυναίκες που σταματούν την σταδιοδρομία τους για να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συστήνει τα νεογνά να θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους έξι μήνες και στη συνέχεια να έχουν μια διατροφή σε συνδυασμό μητρικού γάλακτος και άλλων τροφίμων μέχρι τα δύο τους χρόνια.

Στην πράξη όμως, πολλές μητέρες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν νωρίτερα το θηλασμό καθώς μία απαιτητική δουλειά μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην ανατροφή των παιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan-koyrdoi-arthro

Ο Ερντογάν τόνισε πως κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά ο τουρκικός στρατός - «Η σημερινή μας πρόταση προς τους τρομοκράτες είναι να αφήσουν κάτω τα όπλα και να αφήσουν τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε σχεδιάσει» πρόσθεσε - Κανονικά το ταξίδι στη Ρωσία, όλα ανοικτά για τις ΗΠΑ

4
ollandia_farma

Πέντε αδέλφια, που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 18 και 25 ετών, και ένας άνδρας τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον άρρωστο πατέρα τους βρέθηκαν σε κελάρι φάρμας, σε χωριό της βόρειας Ολλανδίας 

tru3

Οι κατηγορίες για παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν που παρέμεναν για αρκετό καιρό «παγωμένες» από την Ουάσινγκτον απαγγέλθηκαν επίσημα - Για «παράνομη και άσχημη πράξη» έκανε λόγο ο Ερντογάν - «Πρωτοφανής νομική υπέρβαση» λέει η τράπεζα - Η κλιμάκωση κλονίζει το τουρκικό τραπεζικό σύστημα - Πέφτει η λίρα

5