Sputnik: Παρά τις εκκλήσεις του Ερντογάν οι πωλήσεις iPhone στην Τουρκία δεν μειώθηκαν

Sputnik: Παρά τις εκκλήσεις του Ερντογάν οι πωλήσεις iPhone στην Τουρκία δεν μειώθηκαν

Σύμφωνα με πολιτή κινητών τηλεφώνων στην Άγκυρα που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο, «τόσο οι τιμές όσο και οι πωλήσεις παραμένουν αμετάβλητες»

iphone-new-hand
Καμία διαφορά δεν έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, στον αριθμό και τον ρυθμό πώλησης iPhone στην Τουκρία παρά την πρόσκληση Ερντογάν για μποϊκοτάζ του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πολιτή κινητών τηλεφώνων στην Άγκυρα που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο, «τόσο οι τιμές όσο και οι πωλήσεις παραμένουν αμετάβλητες. Τρεις στους δέκα πελάτες εξακολουθούν να ζητούν iPhone, λέει ο ιδιος έμπορος, με τους υπόλοιπους επτά να ζητούν είτε Samsung είτε άλλη μάρκα κινητών τηλεφώνων.

Την ίδια εικόνα έδωσε και εργαζόμενος σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών προσθέτοντας ότι στην Τουρκία τα iPhone τα επιλέγουν είτε οι πλούσιοι επιχειρηματίες είτε όσοι θέλουν απλά να δείξουν ότι έχουν κύρος.

Ένας νεαρός Τούρκος, ο Μπατουχάν, είπε στο Sputnik ότι ο λόγος που δεν επιλέγει iPhone ήταν γιατί όσον αφορά τη χρήση όλα ορίζονται από τον κατασκευαστή. Ο ίδιος, όμως, εξέφρασε τη διαφωνία του με το να δίνονται κρατικές «οδηγίες» για το ποια κινητά πρέπει να αγοράζονται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλί, ένας μεσήλικας Τούρκος, που χαρακτηρίζει συναισθηματική και όχι πραγματική την έκκληση Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα αμερικανικά πρόοϊόντα.

Όπως εξήγησε τα χρήματα που διακινούνται στην αγορά όσον αφορά τα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα ανέρχονται σε εκατομμύρια και τυχόν αφαίρεσή τους θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα σε Τούρκους επιχειρηματίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης