Independent: Το περιστατικό στο Ουεστμίνιστερ ίσως δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα

Independent: Το περιστατικό στο Ουεστμίνιστερ ίσως δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες των βρετανικών αρχών σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα – Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη 

londino_soudanos
Το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε περαστικούς και τις προστατευτικές μπάρες του βρετανικού κοινοβουλίου, που έγινε στο Λονδίνο ενδέχεται να μην είναι τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Indipendent.

Κι ενώ τα κίνητρα του οδηγού παραμένουν άγνωστα, η αστυνομία εκτιμά ότι είναι πιθανό η πράξη του να συνδέεται με την προσωπική του κατάσταση.

Από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και συνέβη το περιστατικό, η αστυνομία έχει θέσει υπο κράτηση τον 29χρονο Σαλίχ Χάτερ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Οι έρευνες για τον Χάτερ, που γεννήθηκε στο Σουδάν, συνεχίζονται και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι μάλλον απίθανο η πράξη του να συνδέεται για τρομοκρατία. Ωστόσο, θα αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες, ανάμεσα σε αυτές και η απόπειρα δολοφονίας, καθώς προκάλεσε τον τραυματισμό ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις πηγές του Independent, ο τρόπος επίθεσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η πράξη του Χάτερ ήταν τρομοκρατική.

Η αστυνομία έχει διερευνήσει τόσο το τηλέφωνο του δράστη του περιστατικού, όσο και δικών του ανθρώπων και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τίποτα που να τον συνδέει με εξτρεμισμό. Έλλειψη δεσμών με την τρομοκρατία δείχνει και το παρελθόν του, το οποίο οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο.

Φίλοι και γνωστοί του Χάτερ στο Μπέρμινγχαμ έχουν εκφράσει δυσπιστία για το εάν θα προχωρούσε σε μια τρομοκρατική πράξη και αρνούνται ότι έχει εμπλοκή με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Ο αδερφός του δράστη, Αμπντουλάχ Χάτερ δήλωσε ότι ο αδερφός του είναι ένα «φυσιολογικό άτομο» χωρίς φανατισμό στις ιδέες του ή δεσμούς με εξτρεμιστικές ομάδες.

Παράλληλα, στο αυτοκίνητο του Χάτερ, το οποίο απομακρύνθηκε από τη σκηνή του εγκλήματος και μεταφέρθηκε σε ειδικά εργαστήρια, δεν εντοπίστηκαν άλλα όπλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης