Κρεμλίνο: Δεν θα δοθεί χάρη στον Ουκρανό σκηνοθέτη Σεντσόφ

Κρεμλίνο: Δεν θα δοθεί χάρη στον Ουκρανό σκηνοθέτη Σεντσόφ

«Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπό που έχει καταδικασθεί για «τρομοκρατία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

79c2a3ab23143bc1c9291a7bd1c556a7
Το Κρεμλίνο απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθεί χάρη στον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, ο οποίος συνεχίζει επί τρεις μήνες της απεργία πείνας στις φυλακές στις οποίες κρατείται, υπενθύμισε ότι ο Σεντσόφ έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

«Προτείνω να μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπό που έχει καταδικασθεί με βάση το άρθρο περί «τρομοκρατίας», ό οποίο ήταν έτοιμος να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην Κριμαία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ασφαλώς δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει πρωτίστως αυτό». Στο ερώτημα περί απονομής χάριτος, ο Πεσκόφ είπε ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση αυτή οι κανονισμοί που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία.

Στις 15 Αυγούστου ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί σωστές τις δηλώσεις που γίνονται ότι το Κρεμλίνο δεν αρνείται να δώσει χάρη στον Σεντσόφ, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλλει σχετική αίτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης