Κρεμλίνο: Δεν θα δοθεί χάρη στον Ουκρανό σκηνοθέτη Σεντσόφ

79c2a3ab23143bc1c9291a7bd1c556a7

«Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπό που έχει καταδικασθεί για «τρομοκρατία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθεί χάρη στον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, ο οποίος συνεχίζει επί τρεις μήνες της απεργία πείνας στις φυλακές στις οποίες κρατείται, υπενθύμισε ότι ο Σεντσόφ έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

«Προτείνω να μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπό που έχει καταδικασθεί με βάση το άρθρο περί «τρομοκρατίας», ό οποίο ήταν έτοιμος να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην Κριμαία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ασφαλώς δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει πρωτίστως αυτό». Στο ερώτημα περί απονομής χάριτος, ο Πεσκόφ είπε ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση αυτή οι κανονισμοί που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία.

Στις 15 Αυγούστου ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί σωστές τις δηλώσεις που γίνονται ότι το Κρεμλίνο δεν αρνείται να δώσει χάρη στον Σεντσόφ, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλλει σχετική αίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

BasTv

90 μέρες απεργία πείνας;;; Οι ιρλανδοί επί Θάτσερ, πέθαιναν στις 65-70. Τούτος εδώ φαίνεται ότι είχε... αποθέματα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saudi_2

Weam Al Dakheel «έγραψε ιστορία» - Θετική η ανταπόκριση από τους χρήστες του Twitter - Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ρεπόρτερ στο NBC Arabia και ως παρουσιάστρια στο κανάλι Al-Arab News Channel του Μπαχρέιν