Αυστραλία: Αύξηση των αιτούντων για άσυλο

Αυστραλία: Αύξηση των αιτούντων για άσυλο

Το αδιαχώρητο έχει σημειωθεί στα κέντρα των αιτούντων για άσυλο της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος και για βάναυση καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους...

Αυστραλία:  Αύξηση των αιτούντων για άσυλο
Το αδιαχώρητο έχει σημειωθεί στα κέντρα των αιτούντων για άσυλο της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος και για βάναυση καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Την ίδια στιγμή, σε αναζήτηση επιπλέον υπαλλήλων για τα κέντρα κράτησης μεταναστών, που αιτούνται άσυλο στην Αυστραλία, προβαίνει το υπουργείο Μετανάστευσης, λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού ατόμων που φιλοξενούνται στα κέντρα αυτά.

Παράλληλα, η αυστραλιανή κυβέρνηση καλείται να βρει ακόμη 2.000 κλίνες, ώστε να στεγάσει μελλοντικές αφίξεις. Ο μεγαλύτερος όγκος των αιτούντων άσυλο βρίσκονται στο νησί των Χριστουγέννων (2.500 άτομα), στην περιφέρεια της ηπειρωτικής Αυστραλίας, ενώ μέρος τους φιλοξενείται στην ενδοχώρα, με την πολιτειακή κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας να αντιδρά σε σχέδια φιλοξενίας επιπλέον αριθμού μεταναστών στην περιοχή της (ήδη το 50% των μεταναστών στην ενδοχώρα βρίσκονται σε κέντρα στη Δυτική Αυστραλία).

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν αντιδράσεις, ταραχές και αποδράσεις σε κέντρα κράτησης, οι οποίες, σύμφωνα με Γερουσιαστή των Πρασίνων, οφείλονται στις καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτήσεων (χρειάζονται περίπου 6 μήνες για την κάθε αίτηση) και στην παραπληροφόρηση μεταξύ των μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης