Ιταλία: Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας - Παγιδευμένοι στα συντρίμμια ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια

Ιταλία: Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας - Παγιδευμένοι στα συντρίμμια ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια

Ανάμεσα στους νεκρούς της τραγωδίας στη Γένοβα και ένα μωρό - Για «σκηνές Αποκάλυψης» κάνουν λόγο οι αυτόπτες μάρτυρες – Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο

italy_collapse
Ακόμα και τη νύχτα οι πυροσβέστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες και νεκρούς στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες από την ιταλική πόλη, μετά την κατάρρευση της μεγάλης γέφυρας. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως από τα συντρίμμια ακούγονται φωνές ανθρώπων που καλούν σε βοήθεια. Μάλιστα πληροφορίες από τα ιταλικά ΜΜΕ δεν αποκλείουν κι άλλο κομμάτι της γέφυρας να γκρεμιστεί!

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ανασύρουμε επιζώντες από τα χαλάσματα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας Αλεσάντρα Μπούτσι. «Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους επιζώντες».

Με βάση πηγές της Πυροσβεστικής, το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο 35 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα μωρό, επιβεβαιώνοντας τους αρχικούς φόβους για δεκάδες νεκρούς.

Στα συντρίμμια βρίσκονται περίπου 300 πυροσβέστες, που εργάζονται με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αναζητώντας επιζώντες. Σύμφωνα με τις αρχές, οι διασώστες θα συνεχίσουν τις έρευνες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια, όπως μετέδωσε το Ansa.


«Ω Θεέ μου, ω Θεέ μου»

Κλείσιμο
Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε αυτόπτης μάρτυρας στο διαδίκτυο, που δείχνει τη στιγμή που η γέφυρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν η άσφαλτος υποχώρησε σε μήκος 150-200 μέτρων.

Ο αυτόπτης μάρτυρας ακούγεται να λέει «ω Θεέ μου, ω Θεέ μου», ενώ τα πλάνα δείχνουν τμήματα της γέφυρας να υποχωρούν και ένα κομμάτι της γέφυρας να έχει αποκολληθεί.

Όσοι περνούσαν από κάτω καταπλακώθηκαν, ενώ όσοι ήταν πάνω στη γέφυρα, βρέθηκαν στο κενό. Ορισμένα αυτοκίνητα κατάφεραν να παραμείνουν στον αυτοκινητόδρομο, ενώ ένα φορτηγό βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.



Στο νοσοκομείο 16 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση

Όταν κατέρρευσε ο αυτοκινητόδρομος, υπήρχαν 30 οχήματα και 5-10 φορτηγά στον δρόμο, σύμφωνα με τον Λουίτζι Ντ’ Άντζελο, αξιωματούχο της αρχής πολιτικής προστασίας, υπήρχαν 30 οχήματα και 5-10 φορτηγά στον δρόμο όταν κατέρρευσε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Στο νοσοκομείο εξακολουθούν να βρίσκονται 16 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση.


«Ονόματα και επώνυμα υπευθύνων» αναζητά ο Σαλβίνι

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η κατάρρευση της γέφυρας δείχνει πως η Ιταλία χρειάζεται να δαπανήσει περισσότερα για τις υποδομές και να αγνοήσει, εάν χρειάζεται, τους περιορισμούς της ΕΕ.

«Θα πρέπει να διερωτηθούμε εάν το να επιδεικνύουμε σεβασμό σε αυτούς τους περιορισμούς (στον προϋπολογισμό) είναι σημαντικότερο από την ασφάλεια των Ιταλών πολιτών. Προφανώς για εμένα, δεν είναι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, που ζήτησε «ονόματα και επώνυμα των υπευθύνων διότι μια τραγωδία όπως αυτή το 2018 είναι απαράδεκτη».

«Θα πρέπει να πληρώσουν, να πληρώσουν για τα πάντα και να πληρώσουν πολύ» τόνισε ο Σαλβίνι.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας:



Αναζητούν τα αίτια της κατάρρευσης

Κι ενώ πολλοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν τα αίτια της κατάρρευσης, αν και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η κατάρρευση της γέφυρας, που έγινε σε ώρα έντονης βροχόπτωσης οφείλεται σε κεραυνό. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το σενάριο των κεραυνών ενισχύεται από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση.

Ωστόσο, εδώ και καιρό πολλοί ειδικοί προειδοποιούσαν για κακοτεχνίες και προβλήματα, που είχαν οδηγήσει σε σειρά «πρόσθετων παρεμβάσεων υποστήριξης».

«Αδύνατον να προβλεφθεί η κατάρρευση»

Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής της ASPI, που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, Στέφανο Μαριλιάνη υποστήριξε ότι «η γέφυρα παρακολουθείται διαρκώς, περισσότερο απ' όσο προβλέπει ο νόμος», προσθέτοντας ότι η κατάρρευση ήταν αδύνατον να προβλεφθεί.

«Η κατάρρευση ήταν ξαφνική και απρόβλεπτη. Η γέφυρα παρακολουθείται διαρκώς, περισσότερο και απ' όσο προβλέπει ο νόμος», ανέφερε ο Μαριλιάνι προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος να θεωρούμε επικίνδυνη τη γέφυρα».
italia_accident_mesa
italia_accident_mesa2
italia_accident_mesa3
italia_accident_mesa4
italia_accident_mesa5
italia_accident_mesa6
italia_accident_mesa7
italia_accident_mesa8
italia_accident_mesa9
italia_accident_mesa10
italia_accident_mesa11
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης