Η επιτροπή που ερευνά την ανάμειξη Ρώσων στις εκλογές των ΗΠΑ κάλεσε τον Τζούλιαν Ασάνζ να καταθέσει

Η επιτροπή που ερευνά την ανάμειξη Ρώσων στις εκλογές των ΗΠΑ κάλεσε τον Τζούλιαν Ασάνζ να καταθέσει

Σε επιστολή προς τον Ασάνζ, στην έδρα του στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της επιτροπής Ρίτσαρντ Μπερ ζήτησε από τον Ασάνζ να τεθεί στη διάθεσή του για μια κλειστή συνέντευξη "σε αμοιβαία συμφέρουσα ώρα και τοποθεσία"

Trump_Assange
Το WikiLeaks δημοσίευσε έγγραφα που ελήφθησαν από το διακομιστή της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής από άγνωστους χάκερ, που φέρεται να επηρεάζουν το αποτέλεσμα της τότε εκλογικής διαδικασίας κατά της Χίλαρι Κλίντον. Η Γερουσία των ΗΠΑ εξετάζει τους ισχυρισμούς ότι οι ρώσοι χάκερ βρίσκονταν πίσω από τη διαρροή.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ ζήτησε από τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ να καταθέσει για την υπόθεση της υποτιθέμενης ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 σε μία κλειστή συνέντευξη, δήλωσε το WikiLeaks σε ένα tweet. Σύμφωνα με την καταγγελία, η επιστολή που περιείχε το αίτημα παραδόθηκε μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Σε επιστολή που απέστειλε στον Ασάνζ στην έδρα του στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της επιτροπής Richard Burr (Ρεπουμπλικανός εκλεγμένος στη Βόρεια Καρολίνα) ζήτησε από τον Ασάνζ να τεθεί στη διάθεσή του για μια κλειστή συνέντευξη "σε αμοιβαία συμφέρουσα ώρα και τοποθεσία".
Η νομική ομάδα της WikiLeaks δήλωσε στο tweet ότι εξετάζει επί του παρόντος την πρόταση από την Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ, αλλά σημείωσε ότι η διαδικασία της κατάθεσης μαρτυριών πρέπει να «συμμορφώνεται με ένα υψηλό ηθικό πρότυπο».

Κλείσιμο
Ο Assange κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012, ζητώντας άσυλο από πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ, όπου αντιμετώπισε κατηγορητήριο βάσει του νόμου περί κατασκοπείας για τη διαρροή κυβερνητικών εγγράφων. Από τη δική του de-facto σύλληψη στην πρεσβεία, το WikiLeaks συνέχισε να προκαλεί διαμάχες, δημοσιεύοντας τα μηνύματα υποψήφιων της Hillary Clinton και διέρρευσαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους εσωτερικούς διακομιστές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016.

Πάνω από ένα μήνα πριν από την επιστολή της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, δέκα δημοκράτες γερουσιαστές έστειλαν επιστολή στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ζητώντας να πιέσει την κυβέρνηση του Ισημερινού να ανακαλέσει το άσυλο του Ασάνζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης