Εντυπωσιακές εικόνες: Η πυρκαγιά τέρας που «τρώει» την Καλιφόρνια όπως φαίνεται από το Διάστημα

Εντυπωσιακές εικόνες: Η πυρκαγιά τέρας που «τρώει» την Καλιφόρνια όπως φαίνεται από το Διάστημα

Το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» από τις 27 Ιουλίου έχει κάψει έκταση ίσα με το Λος Άντζελες - Στάχτη πάνω από 143 κτίσματα, εκ των οποίων 75 σπίτια  - Πρόκειται για την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια

space2
Εντυπωσιακές εικόνες από την ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα που κατακαίαει τις τελευταίες ημέρες την Καλιφόρνια, έχουν καταγράψει αστροναύτες της NASA, αλλά και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας από τον ISS. 

Οι αστροναύτες έχουν αποτυπώσει δραματικές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν γεμίσει τον ουρανό με πυκνούς, μαύρους καπνούς που εκτείνονται από την δύση ως την ανατολή.

«Η Καλιφόρνια καίγεται. Αυτές οι φωτιές είναι τρομακτικό να τις παρακολουθείς ακόμη και από το Διάστημα», έγραψε στο Twitter ο αστροναύτης της ESA, Αλεξάντερ Γκερστ, αναρτώντας εικόνες, στις οποίες διακρίνονται ξεκάθαρα οι καπνού. «Είναι μία φωνή από το διάστημα προς όλους τους πυροσβέστες σ' αυτόν τον πλανήτη, τους πρώην συναδέλφους μου. Μείνετε ασφαλείς φίλοι μου», συνέχισε.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 14.000 πυροσβέστες που που έχουν φθάσει απ' όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Κλείσιμο
Η μεγαλύτερη απ' αυτές, η οποία έχει ονομαστεί το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο», έσπασε τη Δευτέρα το ηλικίας μερικών μόλις μηνών ρεκόρ της πιο καταστροφικής πυρκαγιάς σε όρους καμένων εκτάσεων στην πρόσφατη ιστορία αυτής της Πολιτείας στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

space



Από τις 27 Ιουλίου, έχει ήδη καταβροχθίσει περίπου 1.200.000 στρέμματα. Έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις κατά 34% και συνεχίζει την τρελή κούρσα της μέσα από τους δενδρόφυτους λόφους γύρω από την λίμνη Κλίαρ, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Η δυσκολία πρόσβασης στην περιοχή καθώς και η ξηρασία και η ζέστη περιπλέκουν το έργο των πυροσβεστών, υπογράμμισε η αρμόδια αρχή της Καλιφόρνιας, η CalFire.

space4


Το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» έχει καταστρέψει τουλάχιστον 143 κτίσματα, μεταξύ των οποίων 75 κατοικίες, ενώ απειλούνται περισσότερες από 11.000 άλλες δομές.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την υπόλοιπη εβδομάδα κάνουν λόγο για συνέχιση της ζέστης και της ξηρασίας που ευνοούν τις πυρκαγιές.
space5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης