Εφιαλτική πρόβλεψη: Όλο τον Αύγουστο θα καίει η φωτιά στην Καλιφόρνια

Εφιαλτική πρόβλεψη: Όλο τον Αύγουστο θα καίει η φωτιά στην Καλιφόρνια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήλπιζαν ότι θα σβήσουν τη φωτιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έως τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο η πρόβλεψη αυτή αναβλήθηκε σήμερα για τις αρχές Σεπτεμβρίου

megafire
Η μεγαλύτερη φωτιά που ξέσπασε ποτέ στην Καλιφόρνια θα μαίνεται όλον τον Αύγουστο, προειδοποίησαν σήμερα αξιωματικοί της πυροσβεστικής, την ώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες εμποδίζοντας το έργο κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήλπιζαν ότι θα σβήσουν τη φωτιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έως τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο η πρόβλεψη αυτή αναβλήθηκε σήμερα για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Εάν η #Mendocinocomplex ήταν πόλη, θα ήταν η δέκατη τέταρτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ. Μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια και το Χιούστον» ήταν το tweet του Cal OES, του γραφείου εκτάκτων περιστατικών του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, ακόμα κι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία συνεχίζουν σήμερα τη μάχη με τις φλόγες, για να θέσουν υπό έλεγχο τις τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίουν την Καλιφόρνια εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Calfire στις 17.00 ώρα Ελλάδας, η πυρκαγιά του «Συμπλέγματος Μοντεσίνο» έχει μετατρέψει σε στάχτες 1.176.380 στρέμματα γης από την 27η Ιουλίου.

«Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια γιγαντώθηκαν και επιδεινώθηκαν εξαιτίας των κακών περιβαλλοντικών νόμων που δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείται κατάλληλα η τεράστια ποσότητα εύκολα διαθέσιμου νερού» έγραψε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. «Πρέπει να εκτρέψουμε την πορεία της στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρέπει επίσης να κόψουμε τα δέντρα για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πυρκαγιάς» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις Τραμπ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης διαθέτουν επαρκή αποθέματα νερού στη μάχη με τις φλόγες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης