Ορκίστηκε πρόεδρος και πάει... εθιμοτυπικά στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

19769284

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Kıbrıs Postası» Λεβέντ Οζαντάμ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, αναφέροντας ότι τα εγκαίνια του τζαμιού, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεν θα γίνουν ενώ η επίσκεψη Ερντογάν θα είναι περίπου 2.5 ώρες

Εθιμοτυπική και μόνο θα είναι η αυριανή επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο ψευδοκράτος και θα διαρκέσει μόνο 2,5 ώρες. Ο Ερντογάν αναμένεται να έρθει στα κατεχόμενα μετά από επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν. Θα έχει συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους και θα αναχωρήσει για την Άγκυρα χωρίς να κάνει τα εγκαίνια του μεγάλου τζαμιού που χτίζεται έξω από τη Λευκωσία στη περιοχή Μια Μηλιά. Η άφιξη Ερντογάν στα κατεχόμενα έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς αρθρογράφοι, κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι ουσιαστικά αποτελεί επιβεβαίωση ότι το ψευδοκράτος αποτελεί προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Kıbrıs Postası» Λεβέντ Οζαντάμ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, αναφέροντας ότι τα εγκαίνια του τζαμιού, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά δεν θα γίνουν ενώ η επίσκεψη Ερντογάν θα είναι περίπου 2.5 ώρες.
Υπάρχουν, προσθέτει ο Οζαντάμ, και αυτοί που θέλουν να ακούσουν ότι δεν θα γίνουν εγκαίνια του Χαλά Σουλτάν αλλά «ποιοι είναι εξαρτώμενοι από την Άγκυρα και ποιοι όχι. Γι’ αυτούς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να χύσουν μίσος και φαρμάκι».

Κατά τις 2.5 μόνο ώρες που θα παραμείνει στα κατεχόμενα, γράφει ο Οζαντάμ, θα συναντηθεί και με τον Μουσταφά Ακιντζί και με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στους οποίους θα μεταφέρει τις ευχές του. Κάποιοι, προσθέτει, λένε ότι έρχεται να τους δώσει εντολές, με τον αρθρογράφο να προσθέτει ότι υπάρχει εδώ Τούρκος «πρέσβης» και υπάρχουν και τα τηλέφωνα. «Γιατί να έρθει αυτός για να δώσει εντολή;».
Σύμφωνα με τον Οζαντάμ, για την επίσκεψη Ερντογάν λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας και έχουν έρθει ήδη ειδικές δυνάμεις και ομάδες που επέβλεψαν το πρόγραμμα και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά την επίσκεψή του ο Τούρκος Πρόεδρος.
Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν συνεχίστηκαν και σήμερα. Το κόμμα Ενωμένη Κύπρος, η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο Basin Sen και η κίνηση «ανεξάρτητος δρόμος» εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδικαστικές για την επίσκεψη και γράφουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι ευπρόσδεκτος.

Ο πρόεδρος της Basin Sen, Αλί Κισμίρ γράφει στην δήλωσή του ότι αυτά τα εδάφη είναι των Κυπρίων και καταδικάζει το γεγονός ότι στην Τουρκία εκατοντάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή και δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Οι αναφορές του κ. Ερντογάν εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα που προκάλεσαν την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, πρόσθεσε, ήταν ένα χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου και στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

joy

και όμως αυτός ο δικτατορίσκος εγωμανής ξαναβγηκε στις εκλογές...που σημαίνει είτε ότι πολλοί Τούρκοι είναι αμόρφωτοι και υποτακτικοί (μεγάλη αλήθεια) είτε νοθεύτηκαν οι εκλογές με ότι συνεπάγεται με αυτό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

may87

Η αίτηση που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, προσέλκυσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς υπογραφών που έχει καταγραφεί στην ιστορία

merkel_juncker_macron

Στόχος είναι να «βρεθούν σημεία σύγκλισης ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα» σε ζητήματα όπως είναι η πολυμερής συνεργασία και η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

may0

Αν το Κοινοβούλιο της Βρετανίας εγκρίνει, την επόμενη εβδομάδα, την Συμφωνία Αποχώρησης, τότε οι «27» θα προσφέρουν αναβολή του Brexit έως τις 22 Μαΐου - Εάν καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε το Λονδίνο θα πρέπει να ενημερώσει την ΕΕ, μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ευρωεκλογών - Μόνο τότε θα εξετάσει η ΕΕ μια μεγαλύτερη παράταση

mad98

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε  ότι ο Ρομπέρτο Μαρέρο συνδέεται με έναν υποτιθέμενο «πυρήνα τρομοκρατών» που σχεδίαζε επιθέσεις ενάντια σε υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες