Ταϊλάνδη: «Περιορισμένος» ο χρόνος να σώσουμε τα παιδιά παραδέχονται για πρώτη φορά οι διασώστες

diaswstis_arrthrooo1

Ξεκίνησε η βροχή στην περιοχή που βρίσκεται το σπήλαιο - «Κακό προμήνυμα» ο θάνατος του διασώστη που ξεψύχησε από έλλειψη οξυγόνου

Για «περιορισμένο χρόνο» για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκονται εδώ και 13 ημέρες σε μια σπηλιά στην Ταϊλάνδη έκαναν λόγο για πρώτη φορά σήμερα οι αρχές.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μπουκάλες με οξυγόνο έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής που πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά προκειμένου να βγουν από το σπήλαιο ώστε να μπορούν να ανεφοδιάζονται εκείνα και οι συνοδοί τους. Ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει αν η επικίνδυνη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους θα ξεκινήσει σήμερα, την ώρα που οι βροχοπτώσεις έχουν ξεκινήσει και πάλι.

Η ανακοίνωση έγινε λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι ένας Ταϊλανδός διασώστης πέθανε από έλλειψη οξυγόνου αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του να τοποθετήσει φιάλες κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιάσει τα παγιδευμένα παιδιά με οξυγόνο, διευκρίνισαν ο αντικυβερνήτης της επαρχίας κι ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων.

«Θα φέρουμε πίσω τα παιδιά» είχε πει ο άτυχος διασώστης σε μήνυμά του στα social media, πριν αναχωρήσει για την αποστολή του«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο» ο ίδιος, εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας, ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ. «Έχασε τις αισθήσεις του στον δρόμο της επιστροφής» κι ένας συνάδελφός του δύτης προσπάθησε να τον βοηθήσει και τον έφερε πίσω, διευκρίνισε ανώτερος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ της Ταϊλάνδης.

diasostis-3
diasostis-2


«Παρόλο που χάσαμε έναν άνδρα, εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στην αποστολή μας», διαβεβαίωσε ο Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Η τραγωδία υπενθύμισε το πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν κάνοντας κατάδυση τα παιδιά και ο προπονητής τους.

Τα σωστικά συνεργεία ήλπιζαν μέχρι τώρα να μπορέσουν με τη βοήθεια αντλιών να μειώσουν το επίπεδο του νερού μέσα στο σπήλαιο, ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να κάνουν κατάδυση ή εάν χρειαστεί, αυτή να είναι μικρής διάρκειας.

Για την ώρα, χρειάζονται ένδεκα ώρες σε εκπαιδευμένους, έμπειρους δύτες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή ως τα παγιδευμένα παιδιά και πίσω: έξι ώρες για να πάνε, πέντε για να γυρίσουν, λόγω των ρευμάτων.

Καλούνται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, μέσα σε ανώμαλες στοές, με πολλά δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Μέχρι τώρα οι διασώστες προτιμούσαν να περιμένουν τη μείωση της στάθμης του νερού, ανεφοδιάζοντας τα παιδιά επί εβδομάδες ώστε να μπορέσουν να βγουν από τη σπηλιά πεζή.

Συνολικά έχει απαντληθεί νερό που ισοδυναμεί με αυτό που χρειάζονται για να γεμίσουν 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Μια βεβιασμένη επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν κάτι που οι αρχές ήθελαν μέχρι στιγμής να αποφύγουν, ενώ ο θάνατος του δύτη επέφερε ισχυρό πλήγμα στο ηθικό των εκατοντάδων διασωστών που έχουν κινητοποιηθεί, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι από την Αυστραλία και τη Βρετανία.

Οι οικογένειες των παιδιών από την άλλη δήλωσαν ότι ήθελαν να διοργανώσουν μέσα στα σπηλιά μια γιορτή για τα γενέθλια ενός αγοριού, που στις 23 Ιουλίου θα γίνει 16 ετών.


Το επικίνδυνο λάθος των διασωστών και ο φύλακας-άγγελος προπονητής

Μπορεί τα σωστικά συνεργεία, να δίνουν πραγματική μάχη για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά που παραμένουν επί 12 ημέρες σε βαθύ σπήλαιο της Ταϊλάνδης μαζί τον προπονητή τους, η εποχή των μουσώνων, όμως, αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση διάσωσης.

Τα νέα, επομένως, δεν είναι ευχάριστα, καθώς οι δύτες εκτιμούν πως είναι πολύ επικίνδυνο να επιχειρηθεί τώρα ο απεγκλωβισμός τους. Επιπλέον, η κατάσταση της υγείας δύο εκ των παιδιών και του προπονητή τους δεν είναι καλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατρικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν, όπως αναφέρει το CNN. Ιατρική αναφορά κάνει λόγο για εξάντληση δύο παιδιών και του προπονητή τους από υποσιτισμό.
image-a-22_1530726538877

Πριν από τρία 24ωρα, τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών, εμφανίστηκαν να δηλώνουν ότι είναι υγιή σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Κάθονταν στο σκοτεινό σπήλαιο με Ταϊλανδούς δύτες του πολεμικού ναυτικού (Navy Seals) με τα φανερά αδυνατισμένα πρόσωπά τους να φωτίζονται από κάποιον φακό.Σε όλα τα βίντεο τα παιδιά έμοιαζαν να είναι σε καλή διάθεση και στο τελευταίο βίντεο ένας δύτης του πολεμικού ναυτικού εμφανίστηκε να περιποιείται κάποιους μώλωπες στα πόδια των παιδιών με αντιβιοτική αλοιφή.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις μήνες για να απεγκλωβιστούν τα παιδιά, λένε οι ειδικοί. Ο δραματικός εντοπισμός τους συγκλόνισε όλον τον κόσμο και τώρα η προσοχή είναι στραμμένη στον τρόπο με τον οποίο θα δουν το φως της ημέρας, σώοι και αβλαβείς.

Οι διασώστες αποκάλεσαν το έργο τους ως μία «επικίνδυνη αποστολή». Στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετές οι επιλογές των διασωστών και πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα βρέξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λέει ο Ανμάρ Μίρζα, συντονιστής της Αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής Διάσωσης Σπηλαίων.

«Η γρηγορότερη αλλά και πιο επικίνδυνη λύση είναι τα παιδιά να καταδυθούν. Ωστόσο η καλύτερη επιλογή πιθανόν να είναι να τους παρασχεθούν προμήθειες ώστε να επιζήσουν μέχρι να εξεταστούν άλλες λύσεις».

Και σαν να μη έφταναν τα βάσανα των παιδιών, ένα λάθος των διασωστών ανάγκασε τα παιδιά να κινηθούν ακόμα πιο μέσα στο σπήλαιο! Τα παιδιά βρήκαν το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή του σπηλαίου «Γυναικεία Στήθη».Έτσι ονομάζεται το σημείο στο οποίο αναγκάστηκαν να μετακινηθούν αφού ορισμένοι εθελοντές, συμμετέχοντας στις προσπάθειες αποστράγγισης των υδάτων, ανέβασαν από λάθος τη στάθμη του νερού!

«Επικίνδυνη αποστολή» το έργο διάσωσης

Οι διασώστες αποκάλεσαν το έργο τους ως μία «επικίνδυνη αποστολή». Στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετές οι επιλογές των διασωστών και πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα βρέξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λέει ο Ανμάρ Μίρζα, συντονιστής της Αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής Διάσωσης Σπηλαίων.

«Η γρηγορότερη αλλά και πιο επικίνδυνη λύση είναι τα παιδιά να καταδυθούν. Ωστόσο η καλύτερη επιλογή πιθανόν να είναι να τους παρασχεθούν προμήθειες ώστε να επιζήσουν μέχρι να εξεταστούν άλλες λύσεις».

Και σαν να μη έφταναν τα βάσανα των παιδιών, ένα λάθος των διασωστών ανάγκασε τα παιδιά να κινηθούν ακόμα πιο μέσα στο σπήλαιο! Τα παιδιά βρήκαν το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή του σπηλαίου «Γυναικεία Στήθη».Έτσι ονομάζεται το σημείο στο οποίο αναγκάστηκαν να μετακινηθούν αφού ορισμένοι εθελοντές, συμμετέχοντας στις προσπάθειες αποστράγγισης των υδάτων, ανέβασαν από λάθος τη στάθμη του νερού!
 
1_1530777348406
 
Πάντως σήμερα, οι διασώστες άρχισαν να αναζητούν μια «τρύπα καμινάδας» από την επιφάνεια. Αυτό συνέβη επειδή τα αγόρια υποστήριξαν ότι μπορούσαν να ακούσουν τους σκύλους να γαβγίζουν από τα 800 μέτρα. Οι δώδεκα νεαροί και ο προπονητής τους έπρεπε να εγκαταλείψουν την περιοχή «Pattaya Beach» του σπηλαίου στο Τσιάνγκ Ράι και τώρα είναι σκαρφαλωμένοι σε ένα ανώμαλο σημείο, στα «Γυναικεία Στήθη». Η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα από λάθος των εθελοντών στην «Pattaya Beach».

Όπως έσπευσε να επισημάνει ο διοικητής της επιχείρησης Tham Luang Narongsak Osotthanakorn, το λάθος έγινε από μη καταγεγραμμένους εθελοντές. «Μπορεί να πιστεύουν ότι η τεχνική τους είναι αποτελεσματική για την αποστράγγιση των υπόγειων υδάτων, αλλά οτιδήποτε δεν υπάρχει στο σχέδιο πρέπει να συζητηθεί πρώτα μαζί μας», είπε.

Πάντως τα παιδιά έχουν ήδη κάνει το πρώτο μάθημα κατάδυσης. Τώρα οι γιατροί θα πρέπει να τα εξετάσουν προκειμένου να αποφανθούν για το αν θα μπορούν να αντέξουν την επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης.

Ο φύλακας-άγγελος των παιδιών είναι μοναχός
76_1530761606150

Ο αφανής ήρωας στο πλευρό των παιδιών είναι ο προπονητής τους, ο οποίος είναι και μοναχός! Ο παγιδευμένος προπονητής ποδοσφαίρου της Ταϊλάνδης έχασε όλη την οικογένειά του μετά από ασθένεια. Τότε αποφάσισε να γίνει μοναχός. Ο Ekkapol Chantawong, 25 ετών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή παγιδευμένος στη σπηλιά μαζί με τους 12 νεαρούς παίκτες. Σε ηλικία μόλις 12 ετών, έχασε τον επτάχρονο αδελφό του, τη μητέρα και τον πατέρα του από μία μεταδοτική ασθένεια.

Όπως δηλώνει η θεία του στους δημοσιογράφους, ήταν ένα «στεναχωρημένο και μοναχικό» αγόρι μέχρι που πήγε σε μοναστήρι βουδιστών κι εκεί απέκτησε ψυχική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος προπονητής προτρέπει τα αγόρια να κάνουν διαλογισμό για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν την ψυχραιμία ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο.

Tα αγόρια εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα στο σπήλαιο, αλλά τώρα έχουν κουβέρτες, φαγητό, φως, ιατρική περίθαλψη και γιατρούς που τους κάνουν παρέα.

«Τρέχουν» να προλάβουν τις βροχές του Σαββάτου - Τα σενάρια για τον απεγκλωβισμό των 12 μαθητών

Το τελευταίο σενάριο θέλει τους 12 μαθητές να μπορέσουν να κολυμπήσουν μέχρι να βγουν σε σημείο που δεν θα υπάρχουν πλέον νερά.
thia-newi1


Το σενάριο αυτό απέκτησε υπόσταση μετά την απομάκρυνση του 40% του νερού μέσα στο σπήλαιο που επιτρέπει στους διασώστες να διασχίουν περίπου 1,5χλμ. χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό. Οι διασώστες που εξετάζουν αυτό το σενάριο ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να απομακρύνουν και άλλες ποσότητες νερού ώστε τα τελευταία 2,5χλμ. μέχρι το σημείο που έχουν βρει καταφύγιο τα 12 μικρά αγόρια να μπορεί να γίνει κολυμπώντας και όχι με χρήση καταδυτικού εξοπλισμού.

Το δεύτερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί κάποια άλλη είσοδος - πιθανότατα με γεώτρηση - στο σημείο που βρίσκονται τα 12 παιδιά και ο καθηγητής τους κι αυτό γιατί όπως εξήγησε ο κυβερνητής της περιοχής οι διασώστες χρειάζονται 11 ώρες μέχρι να φτάσουν κοντά στα παιδιά. Το σενάριο αυτό ενισχύει το γεγονός ότι κατά την εκτίμηση του κυβερνήτη υπάρχει ένα σημείο από το οποίο μπαίνει οξυγόνο για τους μαθητές και ίσως από εκεί να μπορεί να υπάρξει κάποια δίοδος για τα σωστικά συνεργεία.

Το τρίτο σενάριο που δεν έχει εγκαταλειφθεί είναι αυτό της κατάδυσης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον κυβερνήτη της περιοχής τα παιδιά έχουν ξεκινήσει ήδη μαθήματα. Σε αυτό το σενάριο προκρίνεται τα παιδιά να μην φέρουν μπουκάλες οξυγόνου αλλά να παίρνουν οξυγόνο με τις ειδικές full face μάσκες που θα χρησιμοποιήσουν από τους δύτες που θα τους μεταφέρουν στην έξοδο. Το ίδιο σενάριο προβλέπει ένα σκοινί που θα καθοδηγεί τα παιδιά και τους δύτες κατά μήκος της διαδρομής αλλά και ειδικές δεξαμενές οξυγόνου στις οποίες θα μπορούν να καταφύγουν τα αγόρια αν το χρειαστούν κατά τη διάρκεια της μήκους 2,5 χλμ. διαδρομής.

thia-newi2


Όπως επιβεβαίωσε, τέλος, ο κυβερνήτης στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους τα παιδιά δεν θα σωθούν όλα μαζί. Θα φεύγει μόνο όποιος είναι σε 100% σωματική κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση όπως είπε χαρακτηριστικά «δίνουμε μάχη με το χρόνο».
thai-kids01Το ιστορικό του εγκλωβισμού

Το Σάββατο 23 Ιουνίου τα αγόρια της νεανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wild Boar, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, αφού τελείωσαν την προπόνηση αποφάσισαν μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους να πάνε για πικ νικ στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα της Ταϊλάνδης με τη Μιανμάρ και το Λάος.

Όμως, δύο 13χρονα αγόρια, ο Songpol Kanthawong και ο Thaweechai Nameng, έμειναν πίσω για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Όπως δήλωσε ο Kanthawong στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα) της 23ης Ιουνίου ο θείος του, που είναι και ένας από τους προπονητές της ομάδας, του τηλεφώνησε και τον ρώτησε μήπως γνωρίζει πού είναι ο 25χρονος βοηθός προπονητή, που έχει παγιδευτεί μαζί με τα 12 αγόρια στο σπήλαιο.

Όταν έμαθαν πως η ομάδα είχε πάει στο Ταμ Λουάνγκ οι οικογένειες των παιδιών και μέλη της ομάδας άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους ενώ την ίδια μέρα στις 11:30 το βράδυ (τοπική ώρα) ο θείος του Kanthawong τηλεφώνησε πάλι και ενημέρωσε την μητέρα του πως βρέθηκαν τα ποδήλατα των παιδιών στην είσοδο του σπηλαίου.

Το επόμενο πρωί ο Kanthawong πήγε μαζί με τους γονείς του έξω από την είσοδο του σπηλαίου και οι τρεις τους έμειναν εκεί αρκετές ώρες προσευχόμενοι για την τύχη των 12 παιδιών και του προπονητή τους. «Ήμουν τόσο σοκαρισμένος και ανησυχώ και δεν νομίζω πως είμαι ο μόνος. Όλοι ανησυχούν», δήλωσε ο 13χρονος στον Guardian.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Όσοι απο τον καναπέ λέτε για κατάδυση.

Γράψτε Σπηλαιοκατάδυση στα Ελληνικά στο youtube και δείτε μερικά βίντεο απο σπήλαια εδω στην Ελλάδα για να καταλάβετε πόσο δύσκολο πρέπει να ειναι αυτό που λέτε μερικοί περί κατάδυσης.......θα σας λυθεί η απορία. Φυσικά εκει η συνθήκες με το βρόχινο νερό και την λάσπη θα ειναι ακόμη χειρότερες.

Rom

"Φύλακας-άγγελος" ο προπονητής λένε τα άρθρα... ...Εμ, εντελώς ανόητη ερώτηση από ΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ σαν εμένα: ΠΑΡΑΔΙΔΩ ένα παιδί σε έναν ΕΝΗΛΙΚΟ να πάει να παίξει ποδόσφαιρο, να κάνει προπόνηση. Και, αντί να μου το παραδώσει, το πάει (μαζί με μια ντουζίνα άλλα συνομήλικα παιδάκια) σε... πικνίκ σε... ΣΠΗΛΑΙΟ, να κάνουν εξερεύνηση - ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ φυσικά, αλλά γενικά... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΝΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ μετά την προπόνηση ποδοσφαίρου; Κατά τα άλλα... "φύλακας-άγγελος" Ο ΧΟΝΤΡΟ-Μ@Λ@Κ@Σ!!!!!!!!

Έχεις δίκιο

Σωστός. Εμένα αυτού του είδους οι "βόλτες" ενηλίκων με μικρά παιδιά μου βρομάνε από χιλιόμετρα. Ας σωθούν με το καλό και μετά βλέπουμε αν παίζει και τίποτα άλλο.

Nikos

Δεν μιλάμε γη κατάδυση σε ανοιχτή θάλασσα αλλά σε σπήλαιο! Είναι ποιο πολύ σαν να σέρνεσαι ανάμεσα σε βράχια και στοές χωρίς φως και χωρίς Α μπορείς να δεις ποιο μακριά από τα χέρια σου!

αντε μολις

βγουν να πανε να πεσουν απο κανενα ουρανοξύστη.. θα είναι καταπληκτική εμπειρια!!!

Ηλέκτρα

Ο κοσμος εχει τρελαθεί και παει γυρεύοντας...

Νικος

Δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα ίσως γιατί δεν ξέρω κάτι. Υπάρχουν καταδυτικές ηλεκτρικές μηχανές με προπέλα που τις κρατάς στα χέρια και σε πάνε με 3 μίλια την ωρα. Δηλαδή μέχρι να τελειώσει η μπαταρία που κρατάει 90 λεπτά έχουν βγει έξω σε περίπου μία ώρα. Γίνετε να μην το σκέφτηκαν; Δεν μπορεί. Απλώς δεν καταλαβαινω τι τους εμποδίζει.

νωνδας

"Καλούνται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, μέσα σε ανώμαλες στοές, με πολλά δύσκολα υποβρύχια περάσματα." Που πας βρε Νικολα με τις ηλεκτρικες μηχανες με προπελα;;; Επισης τα σκιτσα δεν τα ειδες;;;

Steve

Κάντε το όπως στην Χιλή πριν χρόνια. Αντε γρήγορα.

Steve

Κοιτάξτε πως θα σωσεται τα παιδιά μη σας πάρει ο Διαολος. Ανευθηνοι όλοι όλοι σας. Ποιος βλαμμενος ρε πήγε τα παιδιά εκεί? Είσαστε με τα καλά σας?

@@

Ξυλο στον προπονητη αν καταφερουν και τους βγαλουν ζωντανους απο κει μεσα

νν

τους πηγε εκδρομη 2 κμ μεσα σε σπηλια που τετοια εποχη πλυμμηριζει κ το ξερουν οι ντοπιοι..τι ν πω....μικρα παιδια οχι δυτες η κομαντο

μακιςςς

Έτσι όπως φαίνεται από το σχεδιάγραμμα έχει περίπου 3-4 μίλια κάτω από το νερό. Δυσκολακι. Μάλλον θέλει ειδικές στολές που θέλουν χρόνο για να φτιαχτούν και ίσως να θέλει και παροχή αέρα με ένα μακρύ σωλινα και μεγάλη αντλία στην άλλη άκρη ώστε να γεμίζουν μικρες φιάλες κάθε 300 μέτρα. Ισως να γίνεται ίσως και οχι. Είναι θέμα κατανομής πιεσεων. Βασικά θέλει μικρά pit stops ανεφοδιασμου και αναθέρμανσης. Αλλά αυτα θέλουν κάποιο χρόνο και δεν ξέρω αν κινούνται αρκετά γρήγορα. Σε λίγο θα είναι αργα.

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ''ΑΒΥΣΣΟ'' ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ? ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!

dora

Εντάξει ρε φίλε έκαναν ένα λάθος εσυ δεν εχεις κάνει δηλαδή ποτέ στη ζωή σου κάτι που να εμπεριείχε κίνδυνο? Τέτοια μέρη εξιτάρουν την αδρεναλίνη παιδιά είναι η εξερεύνηση ενός αγνώστου μερους φαντάζει σαν εξωπραγματική εμπειρία δε φαντάστηκαν ότι σε μισή ώρα μπορει να πλημμυρίσει ένα σπήλαιο. Εμπειρία δεν είχαν τι να κανουμε τώρα να πληρώσουν με τη ζωή τους είναι αυτό πιο σωστό?

rom

Δεν μου λες, Ντορίτσα; Εγώ... φύτρωσα; Μικρός δεν ήμουν κι εγώ; Περί 20+ χρόνια ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ήμουν και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ' ΤΟ ΝΟΥ να κάνω τέτοια ΧΟΝΤΡΟ-Μ@Λ@ΚΙ@ !!!! Και καλά τα παιδιά, παιδιά είναι, δεν ξέρουν. ΑΥΤΟ ΤΟ "ΓΙΔΙ" ο 25χρονος τί έκανε;;;; Πήρε τα παιδιά και τα πήγε "εξερεύνηση στο σπήλαιο";;;; ΕΚΤΕΛΕΣΗ θέλει, εάν/όταν σωθούν. Να εκτελεστεί δημόσια, ο Μ@Λ@Κ@Σ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gran_canyon

Το ραδιενεργό φορτίο ανιχνεύτηκε τυχαία από έναν έφηβο με μετρητή ραδιενέργειας κατά την διάρκεια ξενάγησης στα μουσεία με τους ειδικούς να τον αποκρύβουν αποθηκεύοντάς τον σε ένα παλιό ορυχείο της περιοχής

cavusoglu_ar

«Στην Μεσόγειο δεν μπορεί να γίνει κάτι χωρίς την Τουρκία και δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που ενημέρωσε παράλληλα πως οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν «τις επόμενες ημέρες»

8
nutella

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το ελάττωμα αφορά στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων Nutella και Kinder Bueno