Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Τα κλάματα των συμμαθητών - «Φοβόμασταν να μπούμε σε αυτές τις σπηλιές»

grafima2

Η επίσκεψη στα σπήλαια Tham Luan Nang Non θεωρείται από τους ντόπιους ως μία extreme δραστηριότητα

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται νυχθημερόν στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Ταϊλάνδη έξω από τα πλημμυρισμένα σπήλαια με τα εγκλωβισμένα παιδιά, κάποιες φιγούρες ξεχωρίζουν... Μικρά αγόρια και κορίτσια στέκονται σε μία άκρη, με εμφανή την αγωνία στα πρόσωπά τους. Είναι οι συμμαθητές των 12 παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στη σπηλιά και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις προσπάθειες διάσωσής τους.

Οι συμμαθητές τους κάνουν συνέχεια ένα πράγμα: προσεύχονται. Ολοι αναθάρρησαν όταν έμαθαν ότι οι μικροί ζουν, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ό φόβος έχει επιστρέψει καθώς ο απεγκλωβισμός μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

«Μόλις άκουσα ότι βρέθηκαν οι φίλοι μου, δεν μπορούσα να πω ούτε λέξη. Ενιωσα τόση ευτυχία» λέει στο CNN ένας 14χρονος.

Πολλά από τα παιδιά, που περιμένουν έξω από τις σπηλιές αδυνατούν να πιστέψουν πώς η ομάδα έκανε κάτι τόσο επικίνδυνο όπως το να πάει εκδρομή στις σπηλιές.

Η επίσκεψη στα σπήλαια Tham Luan Nang Non θεωρείται από τους ντόπιους ως μία extreme δραστηριότητα για να κάνει κάποιος. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο μέρος, σαν λαβύρινθος, και οι γονείς πάντα τρομάζουν τα παιδιά τους ώστε να μην επισκεφτούν ποτέ τις σπηλιές. Ειδικά για την περίοδο των μουσώνων, είναι απαγορευτικό.

«Ανησύχησα πολύ όταν έμαθα τι έχει συμβεί στους φίλους μου. Οι σπηλιές αυτές είναι πολύ σκοτεινές και τρομακτικές. Δεν θα τολμούσα ποτέ να μπω εκεί μέσα» αναφέρει ένας ακόμη συμμαθητής των παιδιών.

Οι συμμαθητές περιγράφουν τη ζωή στο σχολείο τους τις τελευταίες ημέρες. Λένε ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ, κανείς δεν θέλει να κάνει μάθημα, κανείς δεν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Το μόνο θέμα συζήτησης είναι η επιχείρηση διάσωσης και παντού βλέπεις ένα παιδί να κλαίει ή ένα άλλο να προσεύχεται.

Δείτε πώς είναι το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι 12 μαθητές με τον προπονητή τους

grafima2
grafima1

ΣΧΟΛΙΑ (4)

George

Μακάρι να σωθούν τα παιδάκια. Δύσκολο να πιστέψεις ότι με την σημερινή τεχνολογία μετά από 13 μέρες δεν έχει βρεθεί λύση. Μεγάλη τρέλα του προπονητή και απαράδεκτη ενέργεια, αν δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μπουν εκεί μέσα!

Γιατι

δεν σφραγίζουν τις εισόδους;

*διευκρινιση

Για να μην μπορεί να μπαίνει ο κόσμος και να κινδυνεύει.

Ο προπονητής τους

έχει ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

unicef_nigeria

Το προσωπικό της Unicef «εκπαιδεύει και αναπτύσσει κατασκόπους που στηρίζουν τους αντάρτες και τους υποστηρικτές αυτών», ανέφερε ο συνταγματάρχης Ονιγιαμα Νουακουάκουα σε ανακοίνωσή του

prorust_main1

Ρεκόρ πώλησης για το τεράστιας συλλεκτικής αξίας πρώτο αντίτυπο, του πρώτου μέρους της σειράς βιβλίων «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» - Το αντίτυπο νούμερο 1, είχε δωρίσει ο Προυστ στον στενό του φίλο Λουσιάν Ντοντέ, το 1913

aircarrier0

Ο σερ Νικ Κάρτερ προειδοποιεί ότι η «ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι» - Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία του σήμερα με το τότε και καυτηρίασε την έλλειψη γνώσης της ιστορίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία - Ρωσία, Κίνα και Ιράν οι «εχθρικές» δυνάμεις

10