Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Τα κλάματα των συμμαθητών - «Φοβόμασταν να μπούμε σε αυτές τις σπηλιές»

Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Τα κλάματα των συμμαθητών - «Φοβόμασταν να μπούμε σε αυτές τις σπηλιές»

Η επίσκεψη στα σπήλαια Tham Luan Nang Non θεωρείται από τους ντόπιους ως μία extreme δραστηριότητα

grafima2
Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται νυχθημερόν στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Ταϊλάνδη έξω από τα πλημμυρισμένα σπήλαια με τα εγκλωβισμένα παιδιά, κάποιες φιγούρες ξεχωρίζουν... Μικρά αγόρια και κορίτσια στέκονται σε μία άκρη, με εμφανή την αγωνία στα πρόσωπά τους. Είναι οι συμμαθητές των 12 παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στη σπηλιά και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις προσπάθειες διάσωσής τους.

Οι συμμαθητές τους κάνουν συνέχεια ένα πράγμα: προσεύχονται. Ολοι αναθάρρησαν όταν έμαθαν ότι οι μικροί ζουν, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ό φόβος έχει επιστρέψει καθώς ο απεγκλωβισμός μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

«Μόλις άκουσα ότι βρέθηκαν οι φίλοι μου, δεν μπορούσα να πω ούτε λέξη. Ενιωσα τόση ευτυχία» λέει στο CNN ένας 14χρονος.

Πολλά από τα παιδιά, που περιμένουν έξω από τις σπηλιές αδυνατούν να πιστέψουν πώς η ομάδα έκανε κάτι τόσο επικίνδυνο όπως το να πάει εκδρομή στις σπηλιές.

Η επίσκεψη στα σπήλαια Tham Luan Nang Non θεωρείται από τους ντόπιους ως μία extreme δραστηριότητα για να κάνει κάποιος. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο μέρος, σαν λαβύρινθος, και οι γονείς πάντα τρομάζουν τα παιδιά τους ώστε να μην επισκεφτούν ποτέ τις σπηλιές. Ειδικά για την περίοδο των μουσώνων, είναι απαγορευτικό.

«Ανησύχησα πολύ όταν έμαθα τι έχει συμβεί στους φίλους μου. Οι σπηλιές αυτές είναι πολύ σκοτεινές και τρομακτικές. Δεν θα τολμούσα ποτέ να μπω εκεί μέσα» αναφέρει ένας ακόμη συμμαθητής των παιδιών.

Κλείσιμο
Οι συμμαθητές περιγράφουν τη ζωή στο σχολείο τους τις τελευταίες ημέρες. Λένε ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ, κανείς δεν θέλει να κάνει μάθημα, κανείς δεν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Το μόνο θέμα συζήτησης είναι η επιχείρηση διάσωσης και παντού βλέπεις ένα παιδί να κλαίει ή ένα άλλο να προσεύχεται.

Δείτε πώς είναι το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι 12 μαθητές με τον προπονητή τους

grafima2
grafima1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης