Εμπορικά αντίποινα από τον Καναδά με δασμούς 12,6 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές εισαγωγές

trump-trudeau

Θα χορηγήσει για τα επόμενα δύο χρόνια έως και 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου που επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς

Ο Καναδάς ανακοίνωσε σήμερα εμπορικά αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα σε απάντηση στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινκγτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό δεν επέλεξε την σκληρή γραμμή. Η Οτάβα σχεδίαζε να επιβάλει δασμούς ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα, πριν αλλάξει γνώμη και επιλέξει να αποφύγει να πλήξει καναδικές εταιρίες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο διασυνοριακό εμπόριο, δήλωσε μια πηγή της καναδικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Καναδάς θα χορηγήσει επίσης για τα επόμενα δύο χρόνια έως και 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια σε στήριξη των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου που επηρεάζονται από τους αμερικανικούς δασμούς, ανέφερε η κυβέρνηση.

Η υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ τόνισε ότι οι δασμοί θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο και θα παραμείνουν «έως ότου οι ΗΠΑ εξαλείψουν τα τιμωρητικά μέτρα ενάντια στον Καναδά».

«Δεν θα κλιμακώσουμε και δεν θα υποχωρήσουμε», τόνισε η Φρίλαντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τραμπικός

Έτσι, έτσι! Κάντε του ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που προσπαθεί να σας κάνει του αλήτη του Τράμπ! Μόνο έτσι καταλαβαίνει αυτό το ζώο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20835511

Η Ουάσινγκτον επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Βενεζουέλας και των θυγατρικών της – Αιτία των κυρώσεων ήταν η σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό