Δεύτερη μέρα ταραχών στο Λος Άντζελες

Δεύτερη μέρα ταραχών στο Λος Άντζελες

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι ταραχές στο Λος Άντζελες, οι οποίες έχουν ξεσπάσει με αφορμή το θάνατο την Κυριακή από πυρά της αστυνομίας ενός 37χρονου από τη Γουατεμάλα...

Δεύτερη μέρα ταραχών στο Λος Άντζελες
Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι ταραχές στο Λος Άντζελες, οι οποίες έχουν ξεσπάσει με αφορμή το θάνατο την Κυριακή από πυρά της αστυνομίας ενός 37χρονου από τη Γουατεμάλα.

Η αστυνομία έριξε άσφαιρα πυρά στη διάρκεια των ταραχών και συνέλαβε 22 διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν πέτρες, αυγά και μπουκάλια σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Μακάρθουρ Παρκ, στο κέντρο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση και ότι αρνήθηκαν να την διαλύσουν, δήλωσε ο Κάρεν Ράινερ, αξιωματικός της αστυνομίας του Λος Άντζελες.
Οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν μετά τη δήλωση που έκανε χθες ο επικεφαλής της αστυνομίας Τσάρλι Μπεκ ότι υποστηρίζει τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο θάνατο την Κυριακή του 37χρονου από τη Γουατεμάλα, ο οποίος απειλούσε έναν περαστικό με μαχαίρι.
Κλείσιμο

«Ο ύποπτος έφερε το μαχαίρι στο ύψος του κεφαλιού και προχώρησε προς τους αστυνομικούς», δήλωσε ο Μπεκ εξηγώντας ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

Τη δήλωση αυτή έκανε την επομένη της πρώτης ημέρας των διαμαρτυριών κατά την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα και είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Την Κυριακή, η αστυνομία σκότωσε τον Μανουέλ Χαμίνες, έναν οικοδόμο από τη Γουατεμάλα, ο οποίος κατά την αστυνομία απειλούσε έναν περαστικό με μαχαίρι και αγνοούσε τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών.

Ωστόσο σύμφωνα με έναν από τους διαδηλωτές, τον Κάρλος Ορτέγα, ο Χαμίνες ήταν μεθυσμένος, αλλά δεν ήταν επικίνδυνος. «Το παλικάρι δεν μιλούσε καλά αγγλικά. Η αστυνομία τον έριξε στο έδαφος και τον σκότωσε», είπε ο Ορτέγα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης