Επίθεση Τραμπ σε Μέρκελ: Οι Γερμανοί στρέφονται κατά της ηγεσίας τους στο μεταναστευτικό

Επίθεση Τραμπ σε Μέρκελ: Οι Γερμανοί στρέφονται κατά της ηγεσίας τους στο μεταναστευτικό

Παρέμβαση στις εσωτερικές κόντρες της Γερμανίας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από τον Αμερικανό πρόεδρο – «Δεν  θέλουμε να συμβούν και σ' εμάς όσα γίνονται στην Ευρώπη με τη μετανάστευση»

merkel_trump_arthro
Μια άνευ προηγουμένου επίθεση εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τους κραδασμούς που υπάρχουν στη γερμανική κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Ο λαός της Γερμανίας στρέφεται κατά της ηγεσίας τους καθώς το μεταναστευτικό πλήττει τον ήδη αδύναμο συνασπισμό στο Βερολίνο. Το έγκλημα στη Γερμανία αυξήθηκε. Λάθος μεγάλο έγινε και σε όλη την Ευρώπη που επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αλλάξει έντονα και βίαια την κουλτούρα τους», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο twitter.
Κλείσιμο
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στη γερμανική ηγεσία για τις επιλογές της στο μεταναστευτικό από το 2017, οπότε και ανέλαβε τα ηνία του Λευκού Οίκου.

Επιθέσεις κατά της Μέρκελ είχε εξαπολύσει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όταν ο Τραμπ χαρακτήρισε «παρανοϊκή» την απόφαση της Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα σε Σύρους πρόσφυγες το καλοκαίρι του 2015.

Αν και ο Τραμπ μιλά για άνοδο της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών για το Μάιο, το έγκλημα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1992.

Σε δεύτερο tweet, ο Τραμπ ανέφερε: «Δεν θέλουμε να συμβούν και σ' εμάς όσα γίνονται στην Ευρώπη με τη μετανάστευση»
Η κριτική του Αμερικανού προέδρου έγινε λίγο αφότου η Μέρκελ κατάφερε να κερδίσει χρόνο στην εσωτερική διαμάχη με τον υπουργό Εσωτερικών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Πλέον, καλείται σε διάστημα δύο εβδομάδων είτε να βρει μια ευρωπαϊκή λύση για το πρόβλημα είτε να θέσει σε κίνδυνο τον κυβερνητικό συνασπισμό.

CREDIT : GEOFF ROBINS / AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης