Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΟΗΕ για την επίθεση κατά του στολίσκου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΟΗΕ για την επίθεση κατά του στολίσκου

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που έχουν επιφορτiστεί με την διερεύνηση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του διεθνούς στολίσκου...

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που έχουν επιφορτiστεί με την διερεύνηση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα τον Μάιο ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο Αμάν της Ιορδανίας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα.

Οι τρεις ερευνητές "έχουν ακούσει τις μαρτυρίες 25 Ιορδανών από τους 33 που βρίσκονταν στο Mavi Marmara, στο πλοίο όπου συνέβησαν οι συγκρούσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαϊσάρα Μαλάς, μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης που διοργάνωσε το ταξίδι στην Γάζα.

Ο κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι οι εμπειρογνώμονες υπέβαλαν ερωτήσεις σε πέντε ακόμη μάρτυρες, τρεις Ισραηλινούς Άραβες και δύο ακτιβιστές από τον Λίβανο.

"Ακόμη και αν η έκθεση των εμπειρογνωμόνων είναι επαγγελματική, δεν έχουμε πολλές αυταπάτες σχετικά με την εφαρμογή της" σημείωσε ο ακτιβιστής.

Οι εμπειρογνώμονες πρέπει να υποβάλουν την σχετική έκθεση κατά την προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στη Γενεύη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

konte54

Η Κομισιόν έχει απειλήσει να εκκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος της Ιταλίας για τη διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους της και καλεί την Ρώμη να υιοθετήσει νέα μέτρα για να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά της φέτος και την επόμενη χρονιά

vouli-georgia-pic

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Σαρακιώτης συμμετείχαν στην συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης της Ορθοδοξίας - Διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα και διέκοψαν την συνεδρίαση

1