Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΟΗΕ για την επίθεση κατά του στολίσκου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ΟΗΕ για την επίθεση κατά του στολίσκου

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που έχουν επιφορτiστεί με την διερεύνηση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του διεθνούς στολίσκου...

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που έχουν επιφορτiστεί με την διερεύνηση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα τον Μάιο ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο Αμάν της Ιορδανίας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα.

Οι τρεις ερευνητές "έχουν ακούσει τις μαρτυρίες 25 Ιορδανών από τους 33 που βρίσκονταν στο Mavi Marmara, στο πλοίο όπου συνέβησαν οι συγκρούσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαϊσάρα Μαλάς, μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης που διοργάνωσε το ταξίδι στην Γάζα.

Ο κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι οι εμπειρογνώμονες υπέβαλαν ερωτήσεις σε πέντε ακόμη μάρτυρες, τρεις Ισραηλινούς Άραβες και δύο ακτιβιστές από τον Λίβανο.

"Ακόμη και αν η έκθεση των εμπειρογνωμόνων είναι επαγγελματική, δεν έχουμε πολλές αυταπάτες σχετικά με την εφαρμογή της" σημείωσε ο ακτιβιστής.

Οι εμπειρογνώμονες πρέπει να υποβάλουν την σχετική έκθεση κατά την προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στη Γενεύη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jaunes

Η αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πόλεις της περιφέρειας αρκετοί πολίτες που θέλησαν να κάνουν τις αγορές τους αποδοκίμασαν τις μερικές δεκάδες διαδηλωτών με κίτρινα γιλέκα

guterrez

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Κοσόβου να αποκτήσει στρατό, με την υποστήριξη των ΗΠΑ - Η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τη Σερβία, ζητά διεξαγωγή δημόσιας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας