Το βίντεο του Τραμπ που «ξεκλείδωσε» την ιστορική συμφωνία με τον Κιμ

Το βίντεο του Τραμπ που «ξεκλείδωσε» την ιστορική συμφωνία με τον Κιμ

«Αποφύγαμε μια πυρηνική καταστροφή» υποστηρίξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είπε «ναι» στην πρόσκληση να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

kim-trump-new
Ένα βίντεο χολιγουντιανών προδιαγραφών έπαιξε, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, βασικό ρόλο στο να πειστεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να προχωρήσει στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας με τον Τραμπ τη Δευτέρα στη συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη.

Στο διάρκειας 4:12 λεπτών βίντεο που περιέχει πλάνα τόσο από τη Βόρεια Κορέα όσο και από τις ΗΠΑ περιγράφονται, μεταξύ άλλων, οι ευκαιρίες που θα είχε η Πιονγιάνγκ από την προσέγγισή της με την Ουάσινγκτον.



Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος με μια σειρά από tweets έκανε απολογισμό της συνάντησής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας τονίζοντας ότι η συνάντησή τους συνέβαλε ώστε «ο Κόσμος να κάνει ένα βήμα πίσω από μια πιθανή πυρηνική καταστροφή». «Δεν θα υπάρχουν άλλες εκτοξεύσεις πυραύλων, πυραυλικές δοκιμές ή έρευνες. Σε ευχαριστών πρόεδρε Κιμ. Η μέρα που περάσαμε μαζί ήταν ιστορική» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η συνάντησή μας απέδειξε ότι η μια αληθινή αλλαγή είναι πιθανή» έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο Τραμπ ευχαριστώντας ξανά τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε, επίσης, και όσους μετά τη συνάντηση είπαν ότι «δεν θα έπρεπε να γίνει η σύνοδος» γράφοντας για «θερμοκέφαλους» που «δεν μπορούσαν πριν να κάνουν τη δουλειά».

Κλείσιμο








Παράλληλα, ο Τραμπ υποσχέθηκε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας και να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας αυτής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Τραμπ φέρεται να έκανε την υπόσχεση αυτή μετά τη δέσμευσή του να τερματίσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το KCNA, μάλιστα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ και με τη σειρά του αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ εν ευθέτω χρόνω» και «ο Τραμπ προσκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να πάει στις ΗΠΑ», ανέφερε το KCNA.

«Οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν ευχαρίστως τις αμοιβαίες προκλήσεις, πεπεισμένοι ότι (οι επισκέψεις αυτές) θα αποτελέσουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες για τη βελτίωση των σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης