ΔΝΤ : Βοήθεια 450 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν

ΔΝΤ : Βοήθεια 450 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε σήμερα ότι το Ταμείο θα καταβάλει 450 εκατομμύρια δολάρια...

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε σήμερα ότι το Ταμείο θα καταβάλει 450 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Πακιστάν στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

«Το ΔΝΤ θα χορηγήσει επείγουσα βοήθεια ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων» στο Πακιστάν για να μπορέσουν οι αρχές να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που πλήττουν περισσότερο από το 20% της χώρας», δήλωσε ο Στρος Καν σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον. «Το ΔΝΤ θα είναι χωρίς αμφιβολία το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα που είναι σε θέση να καταβάλλει τη βοήθειά του», δήλωσε ο Στρός Καν.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι οι πακιστανικές αρχές τον είχαν διαβεβαιώσει για τη βούλησή τους να συνεχίσουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει υπό την αιγίδα του Ταμείου, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που τους έδωσε το 2008 .

«Είμαι πραγματικά ευτυχής για το ότι οι αρχές του Πακιστάν, θέλουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα αυτό», δήλωσε, έπειτα από συνάντηση που είχε στην έδρα του ΔΝΤ με τον υπουργό Οικονομικών του Πακιστάν Αμπντούλ Χαφεέζ Σαίχ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trumper

Η βρετανική εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τρομοκρατικές ομάδες τις δυτικές δυνάμεις που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία - Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τον Τούρκο πρόεδρο να αποσυρθεί