Η διασκέδαση στο σπίτι πλέον γίνεται 3D! (video)

Η διασκέδαση στο σπίτι πλέον γίνεται 3D! (video)

Ο πόλεμος των τριών διαστάσεων συνεχίζεται και φέτος στο Βερολίνο, όπου αύριο Παρασκευή ανοίγει επίσημα τις πόρτες η IFA 2010...

Η διασκέδαση στο σπίτι πλέον γίνεται 3D! (video)
Βερολίνο, αποστολή Παναγιώτης Μαρκίδης

Ο πόλεμος των τριών διαστάσεων συνεχίζεται και φέτος στο Βερολίνο, όπου αύριο Παρασκευή ανοίγει επίσημα τις πόρτες η IFA 2010. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση ηλεκτρονικών και οικιακών προϊόντων σηματοδοτεί εδώ και μισό αιώνα τις εξελίξεις στον χώρο της παγκόσμιας βιομηχανίας των επονομαζόμενων “λευκών” και “μαύρων” συσκευών.

Κάτι που γίνεται και φέτος, με τους μεγάλους παίκτες να ρίχνουν ολοκληρωτικά, πλέον, το βάρος στη 3D οικιακή διασκέδαση, είτε πρόκειται για αναπαραγωγή και λήψη οπτικοακουστικού υλικού, είτε για βιντεοπαιχνίδια.
Την Τετάρτη πάντως, ημέρα που ξεκίνησαν οι επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών προς τους εκπροσώπους του Τύπου από ολόκληρο τον κόσμο, η LG επέλεξε να κρατήσει για λίγο κλειστά τα χαρτιά της, αναδεικνύοντας αντί των εξελίξεων στις 3D προβολές, μια νέα διάσταση στις οικιακές συσκευές. Ψυγεία, πλυντήρια, φούρνοι και σκούπες που ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες –όπως το πλύσιμο με ατμό και παίρνουν άριστα με... δυο συν για τις “πράσινες” επιδόσεις τους, παρουσιάστηκαν από τον κορεατικό γίγαντα.

Κλείσιμο


Νέα μοντέλα με εξελιγμένα μοτέρ και συμπιεστές, που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, είναι πιο αθόρυβα και επιτρέπουν μεγαλύτερους λειτουργικούς όγκους, ενώ συνοδεύονται από δεκαετή εγγύηση. Αυξημένης χωρητικότητας και απόδοσης ψυγεία και πλυντήρια με τις ίδιες, στάνταρ εξωτερικές διαστάσεις έκαναν την επίσημη πρώτη τους στο Βερολίνο.



Λίγο πριν και λίγο μετά, ωστόσο, δυο άλλα πανίσχυρα ονόματα βάλθηκαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στον πόλεμο των τριών διαστάσεων. Η Panasonic παρουσιάζοντας την πρώτη οικιακή κάμερα με δυνατότητα τρισδιάστατης λήψης (μαζί με την ανανεωμένη γκάμα τηλεοράσεων, blu-ray και πακέτων οικιακού κινηματογράφου) και η Sony εκτός όλων των άλλων (όπως νέες on line υπηρεσίες, πανίσχυροι φορητοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς και συστήματα δορυφορικής πλοήγησης για το αυτοκίνητο) με τα πολυαναμενόμενα χειριστήρια για το PS3, τα οποία υπακούν στις κινήσεις των παικτών.



Η άμεση ανταπόκριση σε κάθε προσπάθεια με τα χέρια και η μεγάλη γκάμα σχετικών τίτλων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη αναπαραγωγής των εν λόγω παιχνιδιών σε τρεις διαστάσεις -προς το παρόν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών, πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη των videogames.

Πάντως, αυτός που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν ο παγκόσμιας φήμης σολίστ στο πιάνο Λανγκ Λανγκ. Παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα του μοναδικού του ταλέντου, μάγεψε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στον ασφυκτικά γεμάτο εκθεσιακό χώρο της Sony και μπόρεσαν να τον ακούσουν, να τον δουν από κοντά και να τον παρακολουθήσουν σε ζωντανή τρισδιάστατη προβολή. Απολαύστε ένα μέρος του εκρηκτικού ρεσιτάλ και δείτε φωτογραφίες από τις πρώτες παρουσιάσεις νέων προϊόντων, εδώ στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης