Νέο βίντεο με τους εγκλωβισμένους στην Χιλή

Νέο βίντεο με τους εγκλωβισμένους στην Χιλή

Συγγνώμη για την κατάρρευση του ορυχείου της Χιλής ζητούν οι ιδιοκτήτες του του ορυχείου...

Τηλεφώνημα ελπίδας στα… 700 μέτρα βάθος
Νέες αισιόδοξες εικόνες είδαν το «φως» της δημοσιότητας σήμερα το πρωί από τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους σε βάθος 700 μ. σε ορυχείο στην Χιλή.

Το βίντεο που προβλήθηκε από κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ορυχείων δείχνει τους μεταλλωρύχους ξυρισμένους, χαμογελαστούς να ακούνε μουσική και με «ηθικό ακμαιότατο»!

Κλείσιμο
«Είναι καλοξυρισμένοι, όλοι τους όμορφοι στα καινούργια τους ρούχα (κόκκινα μπλουζάκια). Είναι ευχαριστημένοι. Μοιάζουν να έχουν ηθικό ακμαιότατο», τόνισε η Κριστίνα Νούνιες, σύζυγος του εγκλωβισμένου Κλαούδιο Γιάνιες 34 ετών, η οποία παρακολούθησε το βίντεο που προέβαλε η τηλεόραση με τις άλλες οικογένειες.

Σύμφωνα με τον Κριστιάν Σαμόρα, αδελφό του 22χρονου Βίκτορ, οι 33 παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου φαίνονται να ακούνε μουσική από συσκευές, μεταξύ τους και ένα ΜΡ3, που τους διοχετεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η μουσική που ακουγόταν στο βίντεο ήταν μία επιτυχία του δομηνικανού τραγουδιστή της μερένγκε Χουάν Λουΐς Γκέρα.

«Όλοι τους ήταν προσηλωμένοι στην ακρόαση του «Ελπίζω να βρέξει καφέ». Πάνε καλά, απλώς ζητούνε να τους απεγκλωβίσουμε γρήγορα», τόνισε ο ίδιος.

Συγγνώμη για την κατάρρευση του ορυχείου της Χιλής ζητούν οι ιδιοκτήτες του

Οι ιδιοκτήτες του ορυχείου της Χιλής, το οποίο κατέρρευσε στις αρχές Αυγούστου, αφήνοντας παγιδευμένους δεκάδες εργαζόμενους μέσα σε αυτό ζητούν συγγνώμη από τους 33 ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους για την απίστευτη περιπέτεια που τους «ανάγκασαν» να βιώσουν…

«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για τον πόνο που προκαλέσαμε», λέει ο Αλεχάντρο Μπον, διευθύνων σύμβουλος των ορυχείων του Σαν Εστεμπάν.

Οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας βοηθητικής σήραγγας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι 33 μεταλλωρύχοι ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο ειδικοί εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Όπως αναφέρει το BBC, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της NASA συμβούλεψαν τους ανώτερους αξιωματούχους να είναι ειλικρινείς απέναντι στους ανθρακωρύχους και να μην τους δίνουν «ψεύτικες ελπίδες».

Η ομάδα της NASΑ, που περιλαμβάνει έναν γιατρό, έναν διατροφολόγο, έναν μηχανικό και έναν ψυχολόγο έφτασε στο Σαντιάγο μετά από αίτημα των αρχών της Χιλής. Πρόκειται να βρίσκονται στην περιοχή των ορυχείων την Τετάρτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης