"Φως" στον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων

"Φως" στον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων

Ξεκίνησε  η γεώτρηση για τη διάνοιξη μιας βοηθητικής σήραγγας σε βάθος 700 μέτρων...

"Φως" στον απεγκλωβισμό των 33  μεταλλωρύχων
«Φως»  για τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους αρχίζει να προβάλλει , καθώς ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας η γεώτρηση για τη διάνοιξη μιας βοηθητικής σήραγγας σε βάθος 700 μέτρων προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή.

Η διάνοιξη της σήραγγας θα γίνει από ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο - μία επιχείρηση που θα διαρκέσει από τρεις ως τέσσερις μήνες, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα εκλήθησαν από την κυβέρνηση της Χιλής τέσσερις ειδικοί της NASA, οι οποίοι   φιλοδοξούν,  η εμπειρία τους στο απόλυτο κενό του διαστήματος να καταστεί επωφελής για τη διάσωση των 33 παγιδευμένων μεταλλωρύχων, όπως τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής Μάικλ Ντάνκαν.

«Η NASA διαθέτει μακρά εμπειρία στους αποκλεισμούς, ιδίως στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)», τονίζει σε συνέντευξη που δημοσίευσε αυτό το σαββατοκύριακο η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

«Το περιβάλλον βέβαια είναι διαφορετικό, όμως η ανθρώπινη αντίδραση είναι ακριβώς η ίδια», εξήγησε ο δρ Ντάνκαν, αναπληρωτής διευθυντής της ιατρικής ομάδας των Επιστημών Ζωής στο Διάστημα της NASA στον διαστημικό σταθμό Τζόνσον στο Χιούστον του Τέξας. «Πιστεύουμε πως ορισμένα πράγματα που διδαχθήκαμε από τις έρευνες και τις δραστηριότητές μας μπορούν να προσαρμοσθούν στους παγιδευμένους μεταλλωρύχους», πρόσθεσε.

Τον δρ Ντάνκαν θα συνοδεύουν ένας ψυχολόγος, ένας άλλος γιατρός και ένας μηχανικός. Η ομάδα τους θα μεταβεί στις αρχές της εβδομάδος, τόνισε ο ίδιος, χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία.

Ο ίδιος τονίζει πως «οι Χιλιανοί ήσαν πολύ οργανωμένοι και είχαν τις απαραίτητες υποδομές», προσθέτοντας πως και οι ίδιοι οι παγιδευμένοι «έκαναν πολλά ώστε να αλληλοβοηθηθούν μέσω της αυτοοργάνωσης έτσι ώστε να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης