Ιταλία: Φρικτές οι ύβρεις κατά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας

Πλημμύρες στη Βόρεια Ιταλία (video)

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σήμερα "φρικτές" τις ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από μια ιρανική εφημερίδα κατά της Καρλα Μπρούνι Σαρκοζί...

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σήμερα "φρικτές" τις ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από μια ιρανική εφημερίδα κατά της Καρλα Μπρούνι Σαρκοζί και κάλεσε την Τεχεράνη να κάνει μια "χειρονομία επιείκειας" για την ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, την οποία υπερασπίζει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Ο Φράνκο Φρατίνι υπογράμμισε ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει ήδη "σοβαρά διαχωρίσει τη θέση της" από τις ύβρεις που εξαπέλυσε η εφημερίδα κατά της γάλλο-ιταλίδας συζύγου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, και ευχήθηκε να "αποστασιοποιηθεί ακόμη περισσότερο".

"Ελπίζω επίσης ότι η ιρανική κυβέρνηση θα κάνει μια χειρονομία επιείκειας και θα χαρίσει τη ζωή στη Σακινέχ", που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού στο Ιράν για μοιχεία και φόνο", πρόσθεσε ο αρχηγός της διπλωματίας, ερωτηθείς κατά την έξοδο από ένα συνέδριο στη Ρώμη.

Η υπερσυντηρητική εφημερίδα Kayhan, που συνηθίζει τα υπερβολικά και προσβλητικά σχόλια για ιρανούς και ξένους αξιωματούχους, εξομοίωσε το Σάββατο την Κάρλα Μπρούνι με μια "πόρνη", λόγω της ιδιωτικής της ζωής που θεωρείται "ανήθικη".

Η εφημερίδα επανέλαβε τις επιθέσεις της και σήμερα σε άρθρο της που απορρίπτει "την αγανάκτηση αυτής της ιταλίδας πόρνης", μετά το άρθρο του Σαββάτου.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ύβρεις αυτές "απαράδεκτες" διευκρινίζοντας ότι έστειλε "μήνυμα" για το θέμα αυτό στην Τεχεράνη.

"Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν εγκρίνει τις ύβρεις κατά των ηγετών άλλων χωρών", απάντησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.

"Ελπίζω ότι όλα τα μέσα ενημέρωσης θα δώσουν προσοχή.

Μπορούμε να επικρίνουμε την εχθρική πολιτική ορισμένων χωρών ή τη συμπεριφορά αξιωματούχων άλλων χωρών και να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υβριστικές λέξεις.

Αυτό δεν είναι σωστό", τόνισε ο εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1GT4NU

Κερδισμένοι οι Πράσινοι  οι οποίοι συγκεντρώνουν 22% - Η Αριστερά κερδίζει το 5,5% το ίδιο και οι Φιλελεύθεροι (FDP), ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει 10,5% - Η πρώτη αντίδραση της Καρενμπάουερ