Αλβανία: Υποσχέσεις Ράμα για την καταπολέμηση της «μαύρης» οικονομίας

RAMA

Η Αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Ernst & Young για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων - Επικεφαλής της ομάδας της Ernst & Young θα είναι ένας Αμερικανός που έχει εργασθεί για το FBI και ένας Γερμανός που διηύθυνε την υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος της χώρας του

Η αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Ernst & Young για να συμβάλει στην καταπολέμηση της ενδημικής φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων.

Ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα δήλωσε ότι οι αλβανικές αρχές έχουν πενταπλασιάσει το ύψος του κατασχεθέντος πλούτου που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες από την ανάληψη της εξουσίας από τους Σοσιαλιστές το 2013.

Η αλβανική αστυνομία πάγωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τους τελευταίους πέντε μήνες, δήλωσε αλβανός αξιωματούχος.

«Εχουμε κάνει πολλά, αλλά νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε πολύ περισσότερα διότι υπάρχει ακόμη χρήμα εκεί έξω που ανήκει στον λαό και την χώρα και βρίσκεται τώρα σε χέρια όπου δεν έπρεπε να βρίσκεται», δήλωσε ο Εντι Ράμα κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την Ernst & Young.

Η μαύρη οικονομία εκτιμάται ότι αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ΑΕΠ της Αλβανίας παρά την κυβερνητική καμπάνια για την έκδοση αποδείξεων για όλες τις αγοραπωλησίες.

Η φοροδιαφυγή αντιστοιχεί στο 8% του ΑΕΠ ή 810 εκατομμύρια ευρώ και ισούται με το εξαπλάσιο του αμυντικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με μελέτη του 2017.

Επικεφαλής της ομάδας της Ernst & Young θα είναι ένας Αμερικανός που έχει εργασθεί για το FBI και ένας Γερμανός που διηύθυνε την υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος της χώρας του.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, αλλά ορισμένα κράτη μέλη αμφιβάλλουν αν τα Τίρανα έχουν την ικανότητα να καταπολεμήσουν το εμπόριο των ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα. Η ΕΕ θα αποφασίσει στο τέλος του Ιουνίου εάν θα ξεκινήσεις τις διαπραγματεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Bledar

Ρε λυσσάξατε με το Σφακιανάκη ο άνθρωπος περνάει φάση

Gezim Petoku

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ή εντάξει της Αλβανίας στην Ε. Ε, και από μεριά Ελλάδας, για πολλά θέματα που αφορούν την ασφάλεια, στα Βαλκάνια, πάρτε το χαμπάρι μερικοί, χρειάζεται ειρήνη και σεβασμός από τής δύο πλευρές, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα σαν λαούς, απλός ή πολιτική μάς καταστρέφει κάθε μέρα, για να μάς έχουν πιο εύκολα στα χέρια τους,,,,, φιλικούς χερετισμους σε όλους

Ορεστης

Δηλαδή λες πως ο Σφακιανακης δεν είναι έλληνας?

Σας παρακαλώ δημοσιεύστε το:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Τόσο καλά πήγε η συναλία του Σφακιανάκη;

Να τον κάνει επίτιμο πολίτη της λαθροχώρας του τον λαθρέλληνα. Ούτως ή άλλως στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητος.

Ορεστης

Δηλαδή λες πως ο Σφακιανακης δεν είναι έλληνας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης