Ερντογάν κατά πάντων με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν εκλογές-«θρίλερ»

Ερντογάν κατά πάντων με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν εκλογές-«θρίλερ»

Η καθίζηση της τουρκικής λίρας στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύσκολα ο Ερντογάν θα πιάσει το πολυπόθητο 50%

erdogan__2_
Σε κλίμα έντονης πόλωσης διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να εξαπολύει βολές κατά πάντων, επιδιώκοντας να βελτιώσει τα ποσοστά του.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης βρίσκεται η ισοτιμία της τουρκικής λίρας, που μέσα σε διάστημα ενός μηνός έχει χάσει το 16% της αξίας της.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν μεν μεγάλο προβάδισμα στον Ερντογάν, έναντι των αντιπάλων του. Όμως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δείχνει να μπορεί να πιάσει το 50%, που χρειάζεται για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ότι στο δεύτερο γύρο, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις θα συσπειρωθούν σε ένα πρόσωπο ενάντια στην εκλογή Ερντογάν.

««Ορισμένοι μιλούν για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αφήστε τα στην άκρη. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τακτικισμούς», διεμήνυσε ο Ερντογάν χθες στους αντιπάλους του, μία ημέρα αφότου κάλεσε τους Τούρκους που διαθέτουν ευρώ και δολάρια να τα ανταλλάξουν με λίρες για να τονωθεί το εθνικό νόμισμα.

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Γερμανίας


Κλείσιμο
Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε σήμερα νέα επίθεση κατά της Γερμανίας, που επέτρεψε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υπό την προστασία αστυνομικών δυνάμεων οπαδών του φιλοκουρδικού ΡΚΚ, τους οποίους χαρακτήρισε εκ νέου ως «τρομοκράτες».

«Δεν επιτρέπουν στους φίλους μας να παραστούν σε συγκεντρώσεις στη Γερμανία, ακόμη και για κρατικά ζητήματα, αλλά το επιτρέπουν στο ΡΚΚ», δήλωσε, κατά την προεκλογική του περιοδεία στη δυτική επαρχία Μανίσα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Αυτοί (η Γερμανία) λένε ψέματα σε εμάς. Επιτρέπουν στους τρομοκράτες να κάνουν συγκεντρώσεις υπό την προστασία αστυνομικών», πρόσθεσε.

Η καταγγελία του αφορούσε τη συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών (HDP) που η κυβέρνηση κατηγορεί ότι έχει συγκροτήσει πολιτικό μέτωπο με το ΡΚΚ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση σε πόλη της Κολονίας, ενώ τον Απρίλιο, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας είχε πει ότι η χώρα του δεν θα επέτρεπε σε πολιτικούς της Τουρκίας να διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία.

Πυρά κατά του γαλλικού «Le Point»

Επίσης, ο Ερντογάν κατήγγειλε το πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικού Le Point που πρόσφατα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ο δικτάτορας: Πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Ερντογάν;».

«Εκείνοι που επιτρέπουν στους τρομοκράτες να συσπειρωθούν και υπό αστυνομική προστασία, ενώ αποτρέπουν όλους τους φίλους μας σε κάθε βήμα που κάνουν, προστατεύουν επίσης με την αστυνομία τις αφίσες που είναι εναντίον μας κάτω από το όνομα του περιοδικού», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τη Χουριέτ.

«Έχω δεσμό με το λαό μου, ανεξάρτητα από το τι αφίσα κρεμάτε και τι λέτε», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης