Ιράκ: Δύο μεγάλες εκρήξεις στο κτίριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Βαγδάτη

bag25

Στόχος εικάζεται πως ήταν ο Σιίτης κληρικός Muqtada al Sadr, ο σχηματισμός του οποίου κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές - Τρεις τραυματίες

Δύο μεγάλες εκρήξεις στο κτίριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στο κέντρο της Βαγδάτης σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σημαίνοντας συναγερμό στις αστυνομικές και στρατικωτικές δυνάμεις.

Οι αναφορές κάνουν λόγο για δύο πολύ ισχυρές εκρήξεις και επίθεση στο κτίριο, δίχως να διευκρινίζεται από πού προήλθαν. Σύμφωμα με πληροφορίες, αρχικά υπήρξε εισβολή ενόπλων και ακολούθως ακούστηκαν δύο εκρήξεις. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες.

Το συγκεκριμένο κόμμα στο Ιράκ υποστηρίζει το κίνημα του Σιίτη κληρικού Muqtada al Sadr, ο οποίος κέρδισε με το σχηματισμό του τις πρόσφατες εκλογές, αλλά δεν ανέλαβε την ηγεσία, καθώς δεν ήταν υποψήφιος. Ο Σιίτης κληρικός αντιτίθεται σθεναρά στη στνεργασία με το Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saudi_2

Weam Al Dakheel «έγραψε ιστορία» - Θετική η ανταπόκριση από τους χρήστες του Twitter - Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ρεπόρτερ στο NBC Arabia και ως παρουσιάστρια στο κανάλι Al-Arab News Channel του Μπαχρέιν