Ο γαλλογερμανικός άξονας επί ποδός: Μακρόν στη Ρωσία, Μέρκελ στη Κίνα

Ο γαλλογερμανικός άξονας επί ποδός: Μακρόν στη Ρωσία, Μέρκελ στη Κίνα

Ο Μακρόν μεταβαίνει στη Ρωσία όχι μόνο για συνομιλίες με τον Πούτιν αλλά και για να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ - Οι δουλειές της γερμανίδας καγκελαρίου  στο Πεκίνο

makron_merkel
Επί ποδός ο γαλλογερμανικός άξονας με τον Εμμανουέλ Μακρόν να μεταβαίνει στην Αγία Πετρούπολη και την Άνγκελα Μέρκελ στο Πεκίνο.

Συρία και Ιράν είναι τα δύο βασικά θέματα στη «ατζέντα» των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην Αγία Πετρούπολη.

Ο 40χρονος ένοικος των Ηλυσίων πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του..Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μέσα σένα χρόνο των δύο ηγετών.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι,όταν ο Μακρόν υποδέχθηκε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Βερσαλίες το Μάιο του 2017, ο Ρώσος πρόεδρος εγκαινίασε μία έκθεση για τα 300 χρόνια της ιστορικής επίσκεψης στη Γαλλία του τσάρου Πέτρου του Μέγα το 1717.

Ο Μακρόν μεταβαίνει στη Ρωσία όχι μόνο για συνομιλίες με τον Πούτιν αλλά και για να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.Βεβαίως ο «οικοδεσπότης» Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει βασικό ρόλο στο φόρουμ.Εκτός από τον Πούτιν, στην συνεδρίαση της ολομέλειας του φόρουμ θα μιλήσουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίντζο Άμπε, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Βαν Τσισάν, και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Μέρκελ στο Πεκίνο για δουλειές

Την ίδια ώρα,η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ,βρίσκεται στο Πεκίνο για δουλειές. Η Γερμανίδα καγκελάριος και η κινεζική ηγεσία θα συζητήσουν ενεργειακά θέματα αλλά και επενδυτικά προγράμματα Κίνας- Ε.Ε. Πρόκειται για το ενδέκατο ταξίδι της καγκελαρίου στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα έπειτα από πρόσκληση του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ.Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα μετά την επανεκλογή της στην καγκελαρία και η 11η με την ιδιότητα της γερμανίδας καγκελαρίου.

Κλείσιμο
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες με τη Μέρκελ και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις και τη συνεργασία Κίνας-Γερμανίας και Κίνας-Ευρώπης καθώς και για άλλα σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με τη Γερμανία και είναι έτοιμη να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο.

Για τη Γερμανία,το ταξίδι της Μέρκελ στην Κίνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ακόλουθους λόγους, όπως επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο n-tv και η γερμανική εφημερίδα Bild.

1ον:Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Κίνας στην ΕΕ.

2oν:Η Μέρκελ μαζί με τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλει να πείσει την ιρανική κυβέρνηση να τηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν ακόμα και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ .Αξίζει να σημειωθεί ότιm η Κίνα είναι η χώρα που εισάγει το περισσότερο πετρέλαιο από το Ιράν ,γεγονός που θα μπορούσε να αντισταθμίσει το έλλειμμα των εσόδων που έχουν προκαλέσει οι αμερικανικές κυρώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης