Νέα σκληρότερα μέτρα για τους Ρομά στη Γαλλία

Συμφώνησαν  Γαλλία και Ρουμανία για το ζήτημα των Ρομά

Την τροποποίηση ενός νόμου που αφορά κυρίως τους Ρομά και προβλέπει την άμεση απέλασή τους στην περίπτωση "απειλής της δημόσιας τάξης, μελετά  η γαλλική κυβέρνηση

Την τροποποίηση ενός νόμου που αφορά κυρίως τους Ρομά και προβλέπει την άμεση απέλασή τους στην περίπτωση "απειλής της δημόσιας τάξης, μελετά  η γαλλική κυβέρνηση, στην περίπτωση επαναλαμβανόμενων πράξεων κλοπής ή επιθετικής επαιτείας", ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό αρμόδιο για τη Μετανάστευση, Ερίκ Μπεσόν.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος Σαρκοζί ανακοίνωσε την σκλήρυνση της πολιτικής ασφαλείας της Γαλλίας με τη διάλυση κυρίως των παράνομων καταυλισμών των Ρομά που πολλοί εξ αυτών ζούσαν από την επαιτεία και μικροδουλειές.

"Πρέπει να διευρυνθούν οι δυνατότητες συλλήψεων και μεταφοράς των παρανόμων στα σύνορα όταν αυτοί απειλούν τη δημόσια τάξη με επαναλαμβανόμενες πράξεις κλοπών ή επιθετικής επαιτείας", επισήμανε ο υπουργός κ. Μπεσόν που πρόσθεσε ότι η αλλαγή του νόμου θα γίνει σύντομα.

Σημειώνεται ότι από τα τέλη Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου απελάθηκαν από τη Γαλλία 979 Ρομά 151 εκ των οποίων έφυγαν οικειοθελώς ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν απελαθεί 8.313 Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία.
Η πολιτική αυτή του γάλλου προέδρου κατά των Ρομά έχει επικριθεί σκληρά από πολλούς τόσο εντός όσο και εντός Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης