Επισημάνσεις Ομπάμα για την κατάσταση της οικονομίας

Ο Ομπάμα στην  Νέα Ορλεάνη

"Αναπτύσσεται η οικονομία μας, όχι όμως τόσο γρήγορα, όσο θα ευχόμεθα όλοι", επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα, που μιλούσε στο τηλεοπττικό δίκτυο 'NBC'...

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τόνισε με δηλώσεις του μετά το πέρας των θερινών διακοπών του ότι "μαγική σφαίρα γιά τα πάθη της δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας δεν υπάρχει", ενώ υπογράμμισε επίσης ότι "προέχει το Κογκρέσο να προωθήσει επείγοντος χαρακτήρα οικονομικά μέτρα, όπως αυτά που ο ίδιος προτείνει, γιά τις δανειοδοτήσεις στις αμερικανικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις".

"Αναπτύσσεται η οικονομία μας, όχι όμως τόσο γρήγορα, όσο θα ευχόμεθα όλοι", επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα, που μιλούσε στο τηλεοπττικό δίκτυο 'NBC'.

--Ο πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε στον 'απόηχο' των κρίσεων του προέδρου της Fed (Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας) Μπεν Μπερνάνκι, που τόνισε την Παρασκευή ότι είναι "άτονη γιά την ώρα η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας"(...) προσθέτοντας ότι "αν χρειαστούν πρόσθετα νομισματικά μέτρα στήριξής της, θα ληφθούν" και προβλέποντας τέλος "μακρά παραμονή σε ισχύ" στο δανειστικό επιτόκιο της Fed.

-Ολη την εβδομάδα που τελείωσε, στη Γουόλ Στριτ ο Ντάου Τζόουνς της βιομηχανίας, δείκτης "βαρόμετρο", ακριβώς λόγω αυτού του κλίματος στην αμερικανική οικονομία, απώλεσε σχεδόν -4% της αξίας του συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης