Επισημάνσεις Ομπάμα για την κατάσταση της οικονομίας

Ο Ομπάμα στην  Νέα Ορλεάνη

"Αναπτύσσεται η οικονομία μας, όχι όμως τόσο γρήγορα, όσο θα ευχόμεθα όλοι", επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα, που μιλούσε στο τηλεοπττικό δίκτυο 'NBC'...

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα τόνισε με δηλώσεις του μετά το πέρας των θερινών διακοπών του ότι "μαγική σφαίρα γιά τα πάθη της δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας δεν υπάρχει", ενώ υπογράμμισε επίσης ότι "προέχει το Κογκρέσο να προωθήσει επείγοντος χαρακτήρα οικονομικά μέτρα, όπως αυτά που ο ίδιος προτείνει, γιά τις δανειοδοτήσεις στις αμερικανικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις".

"Αναπτύσσεται η οικονομία μας, όχι όμως τόσο γρήγορα, όσο θα ευχόμεθα όλοι", επισήμανε ο πρόεδρος Ομπάμα, που μιλούσε στο τηλεοπττικό δίκτυο 'NBC'.

--Ο πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε στον 'απόηχο' των κρίσεων του προέδρου της Fed (Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας) Μπεν Μπερνάνκι, που τόνισε την Παρασκευή ότι είναι "άτονη γιά την ώρα η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας"(...) προσθέτοντας ότι "αν χρειαστούν πρόσθετα νομισματικά μέτρα στήριξής της, θα ληφθούν" και προβλέποντας τέλος "μακρά παραμονή σε ισχύ" στο δανειστικό επιτόκιο της Fed.

-Ολη την εβδομάδα που τελείωσε, στη Γουόλ Στριτ ο Ντάου Τζόουνς της βιομηχανίας, δείκτης "βαρόμετρο", ακριβώς λόγω αυτού του κλίματος στην αμερικανική οικονομία, απώλεσε σχεδόν -4% της αξίας του συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dsghfuid

Όσο οι θεατές μαζεύονταν στην άκρη του δρόμου για να παρακολουθήσουν το ιδιαίτερο ινδικό θέαμα, ακούγεται η φωνή κάποιου: «Παρακαλώ παραμερίστε, αφήστε τις αγελάδες να περάσουν, όσοι συμμετέχουν μπορούν να ξαπλώσουν κάτω»

ptrum

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε πως πιστεύει ότι ο μεγιστάνας θέλει να αποκαταστήσει τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αλήθεια πως ο Ντόναλντ Τραμπ ακούει μονάχα τον εαυτό του

b-52

Το Πεντάγωνο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πάνω από ποια νησιά πετούσαν τα βομβαρδιστικά, αλλά ίσως να ήταν τα νησιά Spratly, τα οποία ιδιεκδικούν η Κίνα, η Ταϊβάν, η Μαλαισία, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες