Κέβιν Κιούνερτ: Ποιος είναι ο «αντάρτης» της γερμανικής πολιτικής που βαφτίζεται «ηγέτης του αύριο»

Κέβιν Κιούνερτ: Ποιος είναι ο «αντάρτης» της γερμανικής πολιτικής που βαφτίζεται «ηγέτης του αύριο»

Από «αντάρτης» των Σοσιαλδημοκρατών... στη λίστα του περιοδικού «Time» με τους «ηγέτες του αύριο»

koun_09
Πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο 28χρονος πρόεδρος της κομματικής νεολαίας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, είχε υψώσει το... δάκτυλο-αλά Βαρουφάκης-στη Μέρκελ ποζάροντας στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Σήμερα, ο Κέβιν Κιούνερτ γίνεται παγκοσμίως γνωστός.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild»,o νεαρός πολιτικός έχει την τιμητική του καθώς το όνομά του φιγουράρει στη λίστα με τα «πρόσωπα της χρονιάς» ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα του 2018 μαζί με άλλους εννέα διάσημους αθλητές, ακτιβιστές και επιχειρηματίες.

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του, το αμερικάνικο περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κλείσιμο
«Ο 28χρονος Γερμανός πολιτικός κατάφερε να ανατρέψει τον πιο ισχυρό ηγέτη της Ευρώπης (δηλαδή τη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ)».

Υπενθυμίζεται ότι,ο Κιούνερτ ήταν αυτός που είχε προτρέψει το κόμμα του να μην δώσει τα χέρια με το κόμμα της Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες, αλλά και αυτός που στην ουσία έθεσε εκτός SPD τον πρώην επικεφαλής του κόμματος Μάρτιν Σουλτς.

Όπως τον περιγράφει το περιοδικό «Time», είναι ο πολιτικός που αγωνίζεται να δώσει νέα πνοή στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Μετά τον Μάρτιν Σουλτς τα έβαλε με τον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς. Σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο, ο Κιούνερτ χαρακτήρισε καταστροφικό το σχέδιο προυπολογισμού του Σολτς, όπως το παρουσίασε στους βουλευτές της Bundestag.

Ο Κέβιν Κιούνερτ παρακολουθεί προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις.Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου έρευνας GMS έδειξε πως το SPD πνέει τα... λοίσθια με ποσοστό 16%.Την ώρα που το κόμμα της Μέρκελ,οι Χριστιανοδημοκράτες, φθάνει το 34%,τ ο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με αρχηγό την Άντρεα Νάλες εμφανίζεται αποδυναμωμένο όσο ποτέ άλλοτε. Στο σημείο αυτό έρχεται το περιοδικό «Time» και δίνει... φτερά στον 28χρονο ηγέτη της κομματικής νεολαίας του SPD.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης