Συνελήφθη Μεξικανός αρχηγός συμμορίας και... η τίγρη του!

cabecilla

Οι αρχές κατηγορούν τον συλληφθέντα, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ότι είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που έκλεβε καύσιμα στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού, μια πρακτική που ευθύνεται για μεγάλο μέρος της βίας στην περιοχή

Ένας αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στο Μεξικό μαζί με την τίγρη του που «φυλούσε» το σπίτι του στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίοι κατέσχεσαν όπλα και ναρκωτικά.

«Διεξάγαμε δύο έρευνες στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και υλικό ραδιοεπικοινωνίας καθώς και μία τίγρης η οποία φυλούσε το σπίτι» στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν στην πολιτεία Πουέπλα, δήλωσε σήμερα ο Χεσούς Μοράλε αξιωματούχος ασφαλείας της πολιτείας.

Οι αρχές κατηγορούν τον συλληφθέντα, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ότι είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που έκλεβε καύσιμα στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού, μια πρακτική που ευθύνεται για μεγάλο μέρος της βίας στην περιοχή.

Στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν επίσης κουβέρτες που είχαν γραμμένα πάνω τους απειλητικά μηνύματα υπογεγραμμένα από το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, ένα από τα πιο ισχυρά μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών. Τέτοιου είδους κουβέρτες αφήνουν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών πάνω στα πτώματα των θυμάτων τους, διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της αστυνομίας Βίκτορ Τόρες Μορένο.

Η κλοπή καυσίμων προκαλεί μεγάλες οικονομικές ζημιές στην κρατική, μεξικανική εταιρεία πετρελαίου Pemex. Η πολιτεία Πουέμπλα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων αυτών και οι συμμορίες εκεί δρουν συχνά με τη σύμπραξη της αστυνομίας ή αξιωματούχων.

Στις αρχές Μαΐου συνολικά 119 αστυνομικοί από το Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις κλοπές καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thomascook

Ο Πέτερ Φανκχάουζερ, εμφανιζόμενος ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η ευθύνη για την κατάρρευση μοιράζεται μεταξύ πολλών πλευρών - Ερωτηθείς για τον μισθό του, ανέφερε ότι δεν τον όρισε ο ίδιος, ούτε αποφάσισε για τα μπόνους

children

Από τα 676 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο το 2018, περίπου τα 227 εκατομμύρια είναι υποσιτισμένα ή υπέρβαρα – Περίπου 340 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

poutin

Εκρπόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως Κούρδοι και Σύριοι είχαν συμφωνήσει, με ρωσική παρέμβαση, ώστε οι πρώτοι να παραδώσουν τον έλεγχο της περιοχής που βρίσκονταν, στη Συρία, στα συριακά στρατεύματα