Γιατροί στη Γάζα: Πιθανώς το εννέα μηνών βρέφος να μην πέθανε από δακρυγόνο

Γιατροί στη Γάζα: Πιθανώς το εννέα μηνών βρέφος να μην πέθανε από δακρυγόνο

Όπως είχε ανακοινωθεί, η Λέιλα αλ Γκαντούρ απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας

vrefos-nekro
Σάλος προκλήθηκε στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν έγινε γνωστό πως ένα βρέφος εννέα μηνών ήταν μεταξύ των θυμάτων που έχασαν χτες τη ζωή τους στο μακελειό με τους 61 νεκρούς που συντελέστηκε στη Γάζα.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η Λέιλα αλ Γκαντούρ απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο στρατός του Ισραήλ αμφισβήτησε ανοιχτά το ενδεχόμενο το βρέφος να έχει καταλήξει μετά από εισπνή τοξικών αερίων.

Λίγες ώρες αργότερα, όπως μετέδωσε η Haaretz, αξιωματούχοι Υγείας από τη Γάζα ανακοίνωσαν ότι ο θάνατος της Λέιλα ίσως να μην οφείλεται σε χημικά. Γιατρός ανέφερε ότι το βρέφος είχε ήδη πρόβλημα ιατρικής φύσεως και δεν πιστεύει ότι το μωρό κατέληξε λόγω δακρυγόνων. Ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί, καθώς απαγορεύεται να διαρρέουν ιατρικές πληροφορίες.

Η οικογένεια της μικρής Λέιλα είπε ότι το βρέφος πέθανε, καθώς βρέθηκε στην περιοχή των ταραχών μετά από λάθος. Αρχικά το υπουργείο Υγείας της Γάζας το καταμέτρησε μεταξύ των θυμάτων από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Πέραν των 61 νεκρών, τραυματίστηκαν πάνω από 2.200 άτομα, με περισσότερα από 225 εξ αυτών να είναι ανήλικοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης