Εργοδότης-τέρας έμπηγε καρφιά στην οικιακή βοηθό!

Εργοδότης-τέρας έμπηγε καρφιά στην οικιακή βοηθό!

Μια οικιακή βοηθός που επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία στη Σρι Λάνκα βρέθηκε ότι είχε "24 καρφιά στο σώμα της" καθώς ο εργοδότης της την βασάνιζε συστηματικά.

Εργοδότης-τέρας έμπηγε καρφιά στην οικιακή βοηθό!

Μια οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα επέστρεψε στην πατρίδα της από τη Σαουδική Αραβία έχοντας 24 καρφιά στο κορμί της καθώς φέρεται να βασανίστηκε από τον εργοδότη της.

Υπουργός της κυβέρνησης είπε ότι η αστυνομία ερευνά την καταγγελία της Λ. Τ. Αριγιαουάθι, 49 ετών, ότι ο εργοδότης της την βασάνιζε και της έμπηγε καρφιά στο σώμα για να την τιμωρεί.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο κι επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενη για κακομεταχείριση από τον εργοδότη της.

Κλείσιμο

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι γιατροί που εξέτασαν τη γυναίκα--η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο--βρήκαν τα καρφιά, ορισμένα εκ των οποίων είναι μήκους περίπου πέντε εκατοστών, στα χέρια και στα πόδια της γυναίκας με ακτινογραφίες.

Κατά την υπηρεσία απασχόλησης στο εξωτερικό στη Σρι Λάνκα, περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι δουλεύουν σε ξένες χώρες, εξ αυτών το 70% γυναίκες. Οι περισσότερες εργάζονται ως οικιακές βοηθοί σε χώρες στην Μέση Ανατολή, και λιγότερες στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Καταγγελίες περί κακομεταχείρισής τους γίνονται συχνά και η κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτική την καταχώρισή τους σε ειδικούς καταλόγους στις χώρες όπου εργάζονται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προξενικής βοήθειας όταν ανακύπτουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης