Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανησυχεί επειδή το Ταζ Μαχάλ αλλάζει... χρώμα

taj_mahal

Έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αναζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό – Το διάσημο παλάτι χτίστηκε από λευκό μάρμαρο και τώρα το χρώμα του αλλάζει σε καφέ και πράσινο

Ανησυχία για ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Ινδίας, το Ταζ Μαχάλ, που συγκεντρώνει κάθε μέρα πάνω από 70.000 επισκέπτες, εξέφρασε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, καθώς διαπιστώνει ότι το χρώμα του διάσημου παλατιού αλλάζει.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να αναζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό για το ζήτημα, που χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητικό, όπως αναφέρει το BBC.

«Ακόμη κι αν έχετε την τεχνογνωσία, δεν τη χρησιμοποιήσατε. Ή ίσως δεν σας ενδιαφέρει» είπαν οι δικαστές.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το διάσημο παλάτι, που χτίστηκε το 17ο αιώνα από λευκό μάρμαρο και άλλα υλικά, στη συνέχεια έγινε κίτρινο ενώ τώρα αλλάζει χρώμα και μεταμορφώνεται σε καφέ και πράσινο.

Ως αιτία για την αλλαγή χρώματος θεωρείται η περιβαλλοντική ρύπανση, ο τρόπος κατασκευής αλλά και κάποια έντομα.

Οι δικαστές εξέτασαν φωτογραφίες του παλατιού που υπέβαλαν περιβαλλοντολόγοι και κάλεσαν την κυβέρνηση να αναζητήσει τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Ινδία και το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση είχε κλείσει πολλά εργοστάσια κοντά στο Ταζ μαχάλ, ωστόσο οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το παλάτι εξακολουθεί να χάνει τη λάμψη του. Την ίδια ώρα, τα λύματα που πέφτουν στον ποταμό Yamuna, δίπλα στο παλάτι, προσελκύουν έντομα που εκκρίνουν τα απόβλητά τους στους τοίχους του παλατιού.

Το ζήτημα δεν είναι καινούριο, καθώς η αλλαγή του χρώματος είχε διαπιστωθεί τις προηγούμενες δύο δεκαετίες, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ένα άλλο Ανώτατο Δικαστήριο έχει προγραμματίσει ακρόαση για το ίδιο ζήτημα στις 9 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vatican

Το Βατικανό υπέγραψε χθες μια ιστορική συμφωνία με το Πεκίνο, με επίκεντρο το ακανθώδες ζήτημα του διορισμού επισκόπων στην Κίνα και με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

iran

Η Τεχεράνη αναφέρεται σε πολιτικό σύμβουλο του αραβικού κράτους, ο οποίος προέβη σε προσβλητικά σχόλια μετά την επίθεση του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ

berx

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αν δεν επιτεχυθεί συμφωνία για το Brexit μέχρι το Νοέμβριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα σκληρό Brexit, εκτιμά ο ευρωβουλευτής και ειδικός σε ζητήματα Brexit Έλμαρ Μπροκ.