ΗΠΑ: Ο Μάικ Πομπέο ταξίδεψε μυστικά στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πομπέο ταξίδεψε μυστικά στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ανώτερος αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το ταξίδι του απερχόμενου διευθυντή της CIA και τη συνάντησή του με τον Κιμ

maik-pompeo
Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος έχει ονομαστεί επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ταξίδεψε μυστικά στη Βόρεια Κορέα το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών και συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αποκάλυψε η εφημερίδα The Washington Post, η οποία επικαλέστηκε δύο πρόσωπα ενήμερα για το ταξίδι αυτό.

Ανώτερος αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το ταξίδι του απερχόμενου διευθυντή της CIA και τη συνάντησή του με τον Κιμ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε πως υπήρξαν επαφές «στο ανώτατο επίπεδο» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Πιονγκγιάνγκ, αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει υπάρξει απευθείας επαφή ανάμεσα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρώτος απαντώντας καταφατικά όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο.

«Ο πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση είχε συζητήσεις (με τη Βόρεια Κορέα) στο ανώτατο επίπεδο και πρόσθεσε ότι δεν έγιναν με τον ίδιο άμεσα», διασαφήνισε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. Νωρίτερα είχε αφεθεί από τον αμερικανό πρόεδρο να εννοηθεί το αντίθετο, όταν ο Τραμπ συγκατένευσε ερωτηθείς αν συνομίλησε απευθείας με τον βορειοκορεάτη ηγέτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης