Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Ο στρατός αναχαίτισε δύο πυραύλους - Αναφορές για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις - Η επίθεση προήλθε από drone των Χούτι της Υεμένης, με ιρανική «σφραγίδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αραβικής κυβέρνησης

riyadh-bombs11
Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχθηκε η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ,  καθώς και η πόλης Ναζράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας κατάφερε να αναχαιτίσει δύο πυραύλους, ενώ ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.

Όπως ανέφερε το Al Arabiya στην τελευταία του ενημέρωση, κατά πάσα πιθανότητα οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από δυνάμεις των Χούτι, στην Υεμένη, οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ακολουθεί βίντεο με εικόνα από τον πύραυλο που αναχαιτίστηκε...
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Χούτι έπληξαν την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας μέσω drone, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.  Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η επίθεση έγινε με αεροσκάφος τύπου Qasef-1 , στην επαρχία Aramvo in Zinan, κοντά στην αραβική πρωτεύουσα.



Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε όλες τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Abha αμέσως μετά την επίθεση με πυραύλους από τους μαχητές Χούτι. Ο εκπρόσωπος της Αραβικής κυβέρνησς επιβεβαίωσε το χτύπημα, λέγοντας πως στόχος ήταν να πληγεί το αεροδρόμιο, ενώ το drone που χρησιμοποίησαν οι Χούτι έφερε «υπογραφή» από το Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης