Τη Βρετανία θα επισκεφθεί το Μάιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τη Βρετανία θα επισκεφθεί το Μάιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της επίσκεψης – Η Άγκυρα εμμένει στη θέση της να επιρρίψει ευθύνες στη Μόσχα για την υπόθεση Σκριπάλ 

erdogan_4
Επίσκεψη στη Βρετανία θα πραγματοποιήσει το Μάιο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, χωρίς όμως να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Ωστόσο, ο Καλίν επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας που αρνείται να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Αν και οι σχέσεις Άγκυρας-Λονδίνου θεωρούνται ομαλές, η Τουρκία δεν προχώρησε σε κινήσεις κατά της Ρωσίας, ανάλογες με αυτές στις οποίες προέβησαν άλλες δυτικές χώρες, που έκαναν απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τα εδάφη τους.

«Θέλουμε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης», είχε δηλώσει ο Ερντογάν στα τέλη Μαρτίου, διευκρινίζοντας πάντως ότι «το ερώτημα για το ποιος ευθύνεται παραμένει».

Για τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, η Βρετανία δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται απογοητευμένη από τη στάση της Άγκυρας.

«Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, έχουμε καλές σχέσεις με τη Βρετανία. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τις εντάσεις να αυξάνονται μεταξύ των δύο χωρών, με τις οποίες έχουμε καλές σχέσεις» υπογράμμισε ο Καλίν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης