«Ξαναχτυπά» κατά της Amazon ο Τραμπ: Μας κοστίζει τεράστια χρηματικά ποσά

«Ξαναχτυπά» κατά της Amazon ο Τραμπ: Μας κοστίζει τεράστια χρηματικά ποσά

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Αμερικανός πρόεδρος στρέφει τα πυρά του προς την Amazon, κατηγορώντας την ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων

trump
Νέα επίθεση κατά της Amazon εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για το κόστος των αποστολών των προϊόντων της μέσω της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ταχυδρομείων.

«Έχω δίκιο ότι η Amazon κοστίζει στο Ταχυδρομικό Γραφείο των ΗΠΑ τεράστια χρηματικά ποσά για να κάνει τον διανομέα της. Η Amazon πρέπει να πληρώνει το κόστος αυτό (το επιπλέον) και να μην το στέλνει στον Αμερικανό φορολογούμενο. Πολλά δισ. δολαρίων. Η ηγεσία του Ταχυδρομικού Γραφείου δεν έχουν κάποια πρόταση (ή έχουν;)!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Αμερικανός πρόεδρος στρέφει τα πυρά του προς την Amazon, κατηγορώντας την ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.


Η αρχή έγινε την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή πιθανότατα ένα άρθρο στην ιστοσελίδα Axios, το οποίο έλεγε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εμμονή με την Amazon και εξετάζει τρόπους να περιορίσει την ισχύ της εταιρείας, πιθανόν με την υιοθέτηση ομοσπονδιακής νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων και υπέρ της ανταγωνιστικότητας.

«Μιας και μιλάμε γι' αυτό, λέγεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει κατά μέσο όρο 1,5 δολάρια για κάθε δέμα που παραδίδει για λογαριασμό της Amazon. Αυτό σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια», είχε γράψει το Σάββατο στο Twitter ο Τραμπ.

Κλείσιμο
«Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων αύξανε τις τιμές της για τα δέματα, το κόστος διανομής της Amazon θα αυξανόταν κατά 2,6 δισ. δολάρια. Αυτή η αισχροκέρδεια εις βάρος των Ταχυδρομείων πρέπει να σταματήσει. Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους της) τώρα», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης