Κομισιόν: Σχέδιο για ευκολότερη μεταφορά στρατού και οπλισμού μεταξύ των κρατών της ΕΕ

zdsbsdf

Μια από τις βασικές δράσεις που προτείνει η Επιτροπή είναι η προσαρμογή της οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της κινητικότητας των στρατευμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης της Επιτροπής, η επίτροπος, αρμόδια για θέματα μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά και ρυθμιστικά εμπόδια που δυσχεραίνουν τις στρατιωτικές μετακινήσεις στην ΕΕ, ιδίως όσον αφορά τη διέλευση εκρηκτικών ή επικίνδυνων υλικών. Σύμφωνα με την επίτροπο, η στενή συνεργασία των κρατών μελών με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το ΝΑΤΟ, αποτελεί "κλειδί" για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Άλλωστε, η βελτίωση της κινητικότητας των στρατευμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους που καθορίστηκαν στο πλαίσιο της δήλωσης ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Μια από τις βασικές δράσεις που προτείνει η Επιτροπή είναι η προσαρμογή της οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής στην ΕΕ. Έως το 2019, η Επιτροπή θα προσδιορίσει τα τμήματα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών που είναι κατάλληλα για στρατιωτικές μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων αναβαθμίσεων υφιστάμενων υποδομών (π.χ. το ύψος ή τη φέρουσα ικανότητα των γεφυρών), ενώ θα καταρτιστεί κατάλογος έργων προτεραιότητας. Στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η Επιτροπή θα λάβει υπόψη την πιθανή πρόσθετη οικονομική στήριξη για τα εν λόγω έργα.

Για την αντιμετώπιση των κανονιστικών και διαδικαστικών ζητημάτων, η Επιτροπή θα εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις για την απλούστευση των τελωνειακών διατυπώσεων για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και θα σταθμίσει την ανάγκη εναρμόνισης των κανόνων για τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων στον στρατιωτικό τομέα. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας θα βοηθήσει τα κράτη- μέλη να αναπτύξουν ένα σύστημα αδειοδοτήσεων για τις διασυνοριακές μετακινήσεις.

Η Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας θα εργαστούν με τα κράτη μέλη για την αποτελεσματική εφαρμογή των δράσεων αυτών, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή με απόλυτο σεβασμό στην κυριαρχία των κρατών μελών επί του εθνικού τους εδάφους και στις εθνικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Θα ληφθεί επίσης μέριμνα για τον συντονισμό με τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO), καθώς και με το χωριστό έργο της PESCO για τη στρατιωτική κινητικότητα.

Το σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της στρατιωτικής κινητικότητας θα πρέπει να εξεταστεί και να εγκριθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2017, ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης έως το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ζαν-Κλοντ είναι επιτακτική ανάγκη της επανακτησης έως το 2021.

Ζαν-Κλοντ είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης έως το 2021. Για να γίνει αυτό πρέπει να ανακαταλάβει τα Δαρδανέλλια, την Πόλη, τα μικρασιατικά παραλια και τον Πόντο η Ελλάδα. 1821-1921-2021. Τώρα που ζητάει αναθεώρηση της Λοζάνης ο γιαλαντζί σουλταν, μπορεί να γίνει αναίμακτα η δουλειά. Και την Κύπρο ελεύθερη και τη Μακεδονία αποσλαβοποιημενη.

Γιατι να μεινουμε εκει

Ας παρουμε πισω ολη την ανατολια, την αιγυπτο, την βορεια αφρικη και το ιραν μιας και ξεκινησαμε τις κατακτησεις

Γιατι όχι?

Δεν μπορείς τα μεγαλεία? Η μιζέρια σε "Αναζωογονεί"? Πήγαινε σε μία άλλη χώρα, που ίσως σου ταιριάζει καλύτερα. Ισως να γυρίζεις πίσω στην πατρίδα σου! ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΑ ΚΤΉΜΑΤΆ ΤΩΝ ΠΡΟΓΌΝΩΝ ΜΟΥ? Αυτά που ξεπουλήσανε ανόητοι ΛΑΪΚΙΣΤΈΣ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dovergne-presvis

Πώς ο Κριστόφ Σαντεπί εγγυήθηκε για την αποτελεσματικότητα του συντρόφου του, παρά τα αντίθετα πορίσματα επιθεωρητών που αγνοήθηκαν για να παραμείνει ο Ολιβιέ Ντοβερνιέ στην Αθήνα

salvini-saviano

Η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται, ιδίως αφού ο νέος υπουργός Εσωτερικών απείλησε να βάλει τέλος στην αστυνομική προστασία του συγγραφέα, που του προσφέρεται αφότου είχαν γίνει απειλές κατά της ζωής του από μια οικογένεια της Καμόρας

schumer

«Ωσότου να μάθουμε τι έγινε στη δίωρη αυτή συνάντηση στο Ελσίνκι, ο πρόεδρος δεν πρέπει να έχει άλλες κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πούτιν. Στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε ο Σούμερ

wash

Τέσσερις ημέρες μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ο ρεπουμπλικανός επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε οδηγίες σε συνεργάτες του για τη διεξαγωγή συνάντησης το φθινόπωρο

19559068

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα διαγράψει ορισμένες «ψευδείς ειδήσεις» (fake news), που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βίαιες ενέργειες  διευκρινίζοντας ότι δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τοποθετήσεις

2
cyber

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών ή στο DHS (υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας) ότι οι Ρώσοι προσπάθησαν να παρεισφρύσουν και ότι παρενέβησαν στο εκλογικό σύστημά μας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας