Λύθηκε το μυστήριο με τον σκελετό της Χιλής: Ο Άτα δεν είναι εξωγήινος αλλά κορίτσι

Λύθηκε το μυστήριο με τον σκελετό της Χιλής: Ο Άτα δεν είναι εξωγήινος αλλά κορίτσι

Οι ερευνητές κατέληξαν: Ο «Άτα» είναι θηλυκού γένους και αποτελεί ένα μίγμα ευρωπαϊκών και νοτιοαμερικανικών ινδιάνικων γονιδίων, όπως θα περίμενε κανείς από μία κάτοικο της Χιλής

Λύθηκε το μυστήριο με τον σκελετό της Χιλής: Ο Άτα δεν είναι εξωγήινος αλλά κορίτσι
Μπορεί να πέρασαν 15 χρόνια αλλά το μυστήριο λύθηκε με τον μουμιοποιημένο σκελετό που ανακαλύφθηκε στην έρημο Ατάκα της Χίλης.

Ο σκελετός της Χιλής αποτελούσε για πολλά χρόνια ένα αίνιγμα για τους επιστήμονες, ενώ κάποιοι υποστήριζαν πως επρόκειτο για εξωγήινο που αργότερα ονόμασαν Άτα.

Ο ανθρωποειδής σκελετός έχει μήκος μόλις 15 εκατοστών, μόνο δέκα ζεύγη πλευρών αντί για τα συνήθη 12 και ένα κωνικό κεφάλι, που εξάπτει την φαντασία και οδηγεί σε συνειρμούς για εξωγήινες μορφές ζωής. Βρέθηκε το 2003 μέσα σε ένα δερμάτινο σάκο πίσω από μια ερειπωμένη εκκλησία.

Κλείσιμο
Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως έπειτα από πρόσφατη γενετική ανάλυση του σκελετού κατέληξαν στο γεγονός ότι το DNA του είναι αναμφίβολα ανθρώπινο. 

Ο «Άτα» είναι θηλυκού γένους και αποτελεί ένα μίγμα ευρωπαϊκών και νοτιοαμερικανικών ινδιάνικων γονιδίων, όπως θα περίμενε κανείς από μία κάτοικο της Χιλής.

Η ασυνήθιστη εμφάνισή της αποδίδεται κατά πάσα πιθανότητα σε μια σειρά από σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις, μερικές από τις οποίες ανακαλύπτονται για πρώτη φορά.

Οι μεταλλάξεις αυτές συνδέονται με νανισμό, σκολίωση και άλλες αναπτυξιακές και μυοσκελετικές διαταραχές.

Οι ειδικοί κατέληξαν, επίσης στο συμπέρασμα ότι ο σκελετός «ταιριάζει» σε κορίτσι έξι έως οκτώ ετών από την περιοχή των Άνδεων, που πέθανε πριν περίπου 40 χρόνια. 

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαν Φρανσίσκο και του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, με επικεφαλής την ειδικό στη βιοπληροφορική, Σαντσίτα Μπατατσάρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «Genome Research», δήλωσαν ότι ο μύθος περί εξωγήινης καταγωγής καταρρίπτεται οριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης