Βρετανία: Πάνω από 485 σεσημασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα «αγνοούνται»

Βρετανία: Πάνω από 485 σεσημασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα «αγνοούνται»

Τα ίχνη ορισμένων έχουν χαθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία – Ο αριθμός όσων αγνοούνται ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος – Το ποσοστό όσων έχουν χαθεί τα ίχνη είναι μεγαλύτερο από πέρυσι

Τα ίχνη πάνω από 485 καταγεγραμμένων στα αστυνομικά μητρώα για σεξουαλικά εγκλήματα, ανάμεσά τους βιαστές και παιδεραστές σε όλη τη χώρα, έχει χάσει η βρετανική αστυνομία, όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Μάλιστα, το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 22% έναντι του Μαρτίου του 2015. 

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Skynews υπέβαλε αίτημα στα 45 αστυνομικά τμήματα της χώρας ζητώντας τους να του προσκομίσουν πληροφορίες για τους «αγνοούμενους».

Την ίδια ώρα, τέσσερις αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ τους και αυτή της Βόρειας Ιρλανδίας, δεν απάντησαν στο αίτημα. Η έλλειψη ανταπόκρισης ίσως δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός «αγνοούμενων» πιθανόν να είναι ακόμη υψηλότερος.

Σύμφωνα με το Skynews, τα ίχνη κάποιων από αυτούς χάθηκαν πριν από πάνω από μια δεκαετία.

Ο βρετανικός νόμος προβλέπει ότι οι καταγεγραμμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία για το πού βρίσκονται ώστε να μπορούν να εντοπίζονται από τις αρχές επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης του 2016-2017, υπάρχουν περισσότεροι από 55.000 καταγεγραμμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα στην Αγγλία και την Ουαλία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πάνος

Ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kav__9

Σε συνέντευξη του στο δίκτυο «Fox News», ο Αμερικανός δικαστής, Μπρετ Κάβανο, επιχείρησε να βγάλει από πάνω του τη... ρετσινιά που του κόλλησαν τρεις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

2