Βρετανία: Πάνω από 485 σεσημασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα «αγνοούνται»

Βρετανία: Πάνω από 485 σεσημασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα «αγνοούνται»

Τα ίχνη ορισμένων έχουν χαθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία – Ο αριθμός όσων αγνοούνται ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος – Το ποσοστό όσων έχουν χαθεί τα ίχνη είναι μεγαλύτερο από πέρυσι

Βρετανία: Πάνω από 485 σεσημασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα «αγνοούνται»
Τα ίχνη πάνω από 485 καταγεγραμμένων στα αστυνομικά μητρώα για σεξουαλικά εγκλήματα, ανάμεσά τους βιαστές και παιδεραστές σε όλη τη χώρα, έχει χάσει η βρετανική αστυνομία, όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Μάλιστα, το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 22% έναντι του Μαρτίου του 2015. 

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Skynews υπέβαλε αίτημα στα 45 αστυνομικά τμήματα της χώρας ζητώντας τους να του προσκομίσουν πληροφορίες για τους «αγνοούμενους».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, τέσσερις αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ τους και αυτή της Βόρειας Ιρλανδίας, δεν απάντησαν στο αίτημα. Η έλλειψη ανταπόκρισης ίσως δείχνει ότι ο πραγματικός αριθμός «αγνοούμενων» πιθανόν να είναι ακόμη υψηλότερος.

Σύμφωνα με το Skynews, τα ίχνη κάποιων από αυτούς χάθηκαν πριν από πάνω από μια δεκαετία.

Ο βρετανικός νόμος προβλέπει ότι οι καταγεγραμμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία για το πού βρίσκονται ώστε να μπορούν να εντοπίζονται από τις αρχές επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης του 2016-2017, υπάρχουν περισσότεροι από 55.000 καταγεγραμμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα στην Αγγλία και την Ουαλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης