Σκόπια: Αθώοι 10 Αλβανοί εθνικιστές που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

Σκόπια: Αθώοι 10 Αλβανοί εθνικιστές που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία

Είχαν κριθεί ένοχοι για βομβιστική επίθεση σε όχημα του ΝΑΤΟ, που κόστισε τη ζωή σε δύο Πολωνούς στρατιώτες και τον μεταφραστή τους - Οι έξι εξέτισαν ποινές από 3,5 έως και 7 χρόνια και πλέον αξιώνουν αποζημίωση

Το 2003, δύο Πολωνοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ
και ο μεταφραστής τους, βρήκαν τραγικό θάνατο από βομβιστική επίθεση που δέχτηκαν στα Σκόπια. Ένοχοι για την επίθεση είχαν κριθεί 10 Αλβανοί εθνικιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σύμφωνα με το νόμο περί τρομοκρατίας. Μετά από αρκετά χρόνια, το δικαστήριο ανέτρεψε την παλαιότερη απόφαση και αθώωσε τους κατηγορούμενους, οι οποίοι, ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, που να συνδέουν τους Αλβανούς εθνικιστές με τη βομβιστική ενέργεια κατά των στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ όμως, οι έξι από τους 10 εξέτισαν ποινές από 3,5 έως και επτά χρόνια, ενώ οι άλλοι τέσσερις διέφυγαν και δικάστηκαν ερήμην. Οι δικηγόροι τους δήλωσαν ότι μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, οι πελάτες τους θα ζητήσουν αποζημίωση από το σκοπιανό Κράτος.

Ο στρατός του ΝΑΤΟ είχε μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να μεσολαβήσει στις εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εθνικιστών Αλβανών, το 2001. Ένας αριθμός στρατιωτών παρέμεινε, ώστε να διαφυλάξει τη συμφωνία ειρήνης που ακολούθησε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2017-12-ISRAEL

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο τείχος ασφαλείας και εκτόξευαν φλεγόμενα ελαστικά, πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των στρατιωτών