Βρετανική εφημερίδα Μetro: «Πούτιν ο παρίας»

Βρετανική εφημερίδα Μetro: «Πούτιν ο παρίας»

Η διεθνής κοινότητα βάζει σε «απομόνωση» τον Ρώσο πρόεδρο για την υπόθεση Σκρίπαλ -Σε αντίποινα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απελαύνει Βρετανούς διπλωμάτες λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Ρωσία 

Βρετανική εφημερίδα Μetro: «Πούτιν ο παρίας»
Σε διπλωματική απομόνωση θέτει η διεθνής κοινότητα τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου για την πολύκροτη υπόθεση Σκρίπαλ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών,Σεργκέι Λαβρόφ,να περνάει στην αντεπίθεση.Mετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, o Λαβρόφ ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες. 

Αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό των Βρετανών διπλωματών, η αλεπού της ρωσικής διπλωματίας δείχνει τα... δόντια της στις ΗΠΑ,τη Γερμανία και τη Γαλλία που έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό της Βρετανίας.Ο Λαβρόφ ήθελε να δείξει ότι δεν φοβάται τις απειλές της Δύσης κι ότι κρατάει τις υποσχέσεις του.  

Κοινό μέτωπο Δύσης κατά Πούτιν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Ρωσία για την προεδρία  

Ο εύστοχος τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Metro (κυκλοφορεί δωρεάν σε μέσα μεταφοράς): «Πούτιν ο παρίας» αποτυπώνει το δυσμενές κλίμα που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο σε βάρος του Ρώσου προέδρου μετά την άρνηση της κυβέρνησής του να αποδείξει την αθωότητά της καταθέτοντας στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση Σκρίπαλ.

«Για σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών» κάνουν λόγο οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αναφερόμενοι στην επίθεση στο Σάλσμπερι, εναντίον του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, καλώντας παράλληλα τη Ρωσία να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις της Βρετανίας.Η Συμμαχία στέλνει επίσης σαφές μήνυμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι υπάρχει κοινό μέτωπο της Δύσης σε βάρος του.
Κλείσιμο

«Η Ρωσία τραβάει το σχοινί», δήλωσε χτες σε ασυνήθιστα οξείς τόνους ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Γκάβιν Ουίλιαμσον προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα πρέπει να το βουλώσει και να φύγει μακριά...»

Διπλωματικός πόλεμος Βρετανίας -Ρωσίας

Κι ενώ το Λονδίνο και η Μόσχα ανταλλάσσουν ύβρεις με αφορμή την  απόπειρα δολοφονίας με νευροτοξική ουσία σε βάρος του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, η Ρωσία στήνει την Κυριακή κάλπες με την επανεκλογή του Πούτιν να θεωρείται βέβαιη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
   
Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης με την εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να απαντά στις δηλώσεις Ουίλιαμσον επισημαίνοντας ότι αυτές δείχνουν πως το Λονδίνο έχει κάτι να κρύψει.

Η Ρωσία δείχνει τα...δόντια της και στις ΗΠΑ 

Η ρωσική «αρκούδα» είναι έτοιμη να δείξει τα δόντια της και στις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, η Μόσχα είναι έτοιμη να «απαντήσει» στις κυρώσεις από τις ΗΠΑ διευρύνοντας τη «μαύρη λίστα» Αμερικανών.Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την «αρχή της ισοτιμίας» αντιδρώντας στις κυρώσεις σε βάρος της για ανάμειξή της, όπως καταγγέλλεται, στις αμερικανικές εκλογές και σε κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο η Μόσχα δεν αποκλείει και επιπλέον μέτρα.«Η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει τον διάλογο με την Ουάσιγκτον και θα εξισορροπήσει ανάλογα την απόκρισή της στις κυρώσεις. Κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ που θέλουν να καταστρέψουν τις σχέσεις των δύο χωρών «παίζουν με τη φωτιά»», τόνισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών κατάλογο με πρόσωπα και εταιρείες που κατηγορούνται από τις αμερικανικές αρχές ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις ήταν «απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης