Μεξικανοί είπαν «Όχι στο τείχος» την ώρα που ο Τραμπ επιθεωρούσε

Μεξικανοί είπαν «Όχι στο τείχος» την ώρα που ο Τραμπ επιθεωρούσε

Αντιδράσεις στην άλλη πλευρά του φράκτη, την ώρα που ο Τραμπ επιθεωρούσε τα κατασκευαστικά μοντέλα για την κατασκευή του τείχους – Δεν θα τους εμποδίσει να περάσουν, θα βρουν πιο επικίνδυνες διαδρομές, λένε ακτιβιστές 

Δίπλα στον φράχτη που χωρίζει την μεξικάνικη πόλη Τιχουάνα από την αμερικανική πόλη Σαν Ντιέγκο, ο Μεξικανός Οσβάλντο στέκεται από την μεξικανική πλευρά κρατώντας ένα χάρτινο ομοίωμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θέλουμε το τείχος σας!» φωνάζει μαζί με άλλους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή καθώς στην αμερικανική πλευρά βρίσκεται ο Τραμπ προκειμένου να επιθεωρήσει τα κατασκευαστικά μοντέλα για την κατασκευή του απροσπέλαστου τείχους που θέλει να κατασκευάσει κατα μήκος των 3.200 χλμ, που αποτελούν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. 

Λίγα μέτρα πιο πάνω βρισκόταν ο Τραμπ
 

Αρκετά τρέιλερ βρίσκονται παρατεταγμένα μπροστά στα μοντέλα αυτά, προκειμένου να είναι εμφανή στην μεξικανική πλευρά, λίγα μόλις μέτρα μακρυά, την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος πλαισιωμένος από αμερικανούς συνοριοφύλακες και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, επιθεωρεί την περιοχή.

Αρχικά οι μεξικανοί ακτιβιστές ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, ωστόσο η αστυνομία στο Μεξικό τους απηύθυνε έκκληση να μην το κάνουν για λόγους ασφαλείας. Έτσι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν τοποθετώντας πλακάτ και ένα ομοίωμα του αμερικανού προέδρου με κουστούμι, γραβάτα και το σήμα κατατεθέν, τα κίτρινα μαλλιά του, πάνω στον φράχτη που χωρίζει τις δύο πόλεις από τη δεκαετία του '90.«Δεν θέλει να ξέρει τίποτα για εμάς» 

«Στέλνει μήνυμα σε όλους μας, σε άλλες χώρες της αμερικανικής ηπείρου και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα κατασκευάσει αυτό το τεράστιο τείχος και οτι δεν θέλει να ξέρει τίποτα για εμάς τους Μεξικανούς μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες» λέει ο Χοσέ Μαρία Γκαρσίας, συντονιστής της συγκέντρωσης ο οποίος βοηθά τους μετανάστες στη βορειοδυτική συνοριακή περιοχή.

Ο Γκαρσία, ο οποίος διαχειρίζεται ένα κατάλυμα για τους Μεξικανούς που έχουν απελαθεί από τις ΗΠΑ καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά, πιστεύει οτι το τείχος δεν θα εμποδίσει τους μετανάστες να προσπαθήσουν να το περάσουν για να ξεφύγουν από την φτώχεια. Τουναντίον, θα τους αναγκάσει να βρουν πιο επικίνδυνες διαδρομές. Ανησυχεί επίσης για τις επιπτώσεις της αντιμεταναστευτικής ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ η οποία χτύπησε κόκκινο στη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας, όταν ο τότε Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δήλωσε ότι το τείχος ήταν απαραίτητο για να κρατήσει απέξω τους βιαστές, τους εγκληματίες και τους εμπόρους ναρκωτικών. 

Διαμαρτυρία για το τείχος και στις δύο πλευρές των συνόρων 


Η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Τραμπ στην Καλιφόρνια ως πρόεδρος των ΗΠΑ προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και στις δύο πλευρες των συνόρων, αν και ορισμένοι Αμερικανοί βγήκαν για να τον υποστηρίξουν. Ακόμη και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν έστειλε ανοιχτή επιστολή στο Τραμπ την παραμονή της επίσκεψή τους στο Σαν Ντιέγκο, στην οποία υπογράμμιζε οτι η πολιτεία του χτίζει γέφυρες και όχι τείχη.

« Η Καλιφόρνια, η πολιτεία των ΗΠΑ, όπου ζει ο μεγαλύτερο αριθμός Μεξικανών, ευημερεί για τον λόγο ακριβώς οτι υποδέχεται τους μετανάστες και τους πρωτοπόρους από όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Μπράουν. Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Χουάν Βάργκας έγινε ακόμα πιο δεικτικός λέγοντας σε μια συνάντηση στο Σαν Ντιέγκο « οτι ο αμερικανός πρόεδρος δεν είναι ευπρόσδεκτος στην περιοχή».

Μέχρι στιγμής, το τείχος αποτελεί... τουριστικό αξιοθέατο 


Μέχρι σήμερα το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν έχει εγκρίνει τα εκτιμώμενα 18 δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την κατασκευή του τείχους, παρά τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι θα μπορούσε να πληρώσει το Μεξικό για την κατασκευή του. Επί του παρόντος το τείχος δεν αποτελεί τόσο ένα «εργαλείο» για την συνοριακή πολιτική, όσο ένα τουριστικό αξιοθέατο καθώς έχουν αρχίσει ήδη να διοργανώνονται οργανωμένες εκδρομές από περίεργους που σπεύδουν στην περιοχή. Ήδη δύο ταξιδιωτικά γραφεία στην Τιχουάνα έχουν συμπεριλάβει το σημείο που έχει τοποθετηθεί τα κατασκευαστικά μοντέλα του τείχους στους τουριστικούς τους προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Χαχα

Καλο. Και οι εγκληματιες λενε οχι στις φυλακες. Πρεπει να τις κλεισουμε και να τους αμολησουμε ολους ελευθερους να πραττουν οπως γουσταρουν, κυριως σε βαρος αλλωνων?

ΧΥΖ

Ο Τράμπ θέλει να προστατέψει τη χώρα του από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διακίνηση ναρκωτικών και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ εισβολή λαθρομεταναστών (παράνομα και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα) που γίνεται από τα σύνορα με το Μεξικό. Αυτοί που αντιδρούν γιατί το κάνουν άραγε? Σκεφτείτε!

Δεν διχάζει καθόλου

Κάθε σοβαρό κράτος έχει δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορα του με όποιο τρόπο θέλει. Εν προκειμένω το τείχος ούτε σκοτώνει ούτε δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Δηλαδή φθάσαμε στο σημείο να μεμφόμαστε την νομιμότητα και να υποστηρίζουμε την λαθρομετανάστευση ; Καθόλου δεν "διχάζει" το τείχος γιατί όποιος θέλει να εισέλθει νόμιμα στις ΗΠΑ μπορεί να το κάνει από τις τόσες εισόδους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς το τείχος δεν εμποδίζει κανέναν νόμιμο. Οι μόνοι που αντιδρούν στο τείχος είναι οι λαθρομετανάστες, οι διακινητές τους, οι έμποροι ναρκωτικών και λοιποί εγκληματίες. Όσο για τους "ακτιβιστές" (που συνήθως πληρώνονται για τον ...ακτιβισμό τους) και τον ισχυρισμό τους ότι οι λαθρομετανάστες θα αναγκαστούν να διακινδυνεύσουν από άλλα περάσματα, αυτό δεν είναι επιχείρημα. Αν δεν δικαιούνται είσοδο στις ΗΠΑ να μην το διακινδυνεύσουν, ή αν το διακινδυνεύσουν να μην το έκαναν. Δεν είναι λογική το "άστους να μπαίνουν αβέρτα γιατί αν τους δυσκολέψεις θα κινδυνεύσουν". Δηλαδή με βάση αυτόν τον παραλογισμό θα πρέπει να λέμε "αφήστε σπίτια και καταστήματα ανοικτά να σας τα κλέψουν γιατί αν τα ασφαλίσετε θα κινδυνέψουν περισσότερο οι κλέφτες". Οι Μεξικανοί (και λοιπές εθνικότητες λαθραίων) δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα να "μεταναστεύσουν" στις ΗΠΑ απλώς επειδή η χώρα τους είναι τέτοια που είναι και επειδή αυτοί θέλουν να πάνε στην Αμερική. Να κάτσουν εκεί που είναι.

Q

Αυτοι που λενε οχι σε τειχη και συνορα να συλληφθουν και να καταδικαστουν για καθε ενα απο τα εγκληματα που διαπρατουν τα χαιδεμενα τους. Μονο με την κατηγορια της συνεργιας στην πλατη τους θα βαλουν μυαλο και θα κλεισουν επιτελους το βρωμοστομα τους. Το ιδιο ακριβως και εδω. Θες λαθρα θολοκουλτουριαρη? Στην μπουζου ως συνεργος στο εγκλημα. Να δουμε ποσο προοδευτικοι θα το παιζουν με το στιγμα του δολοφονου, του βιαστη και του παιδεραστη στην πλατη τους. Αμα ζησουνε λιγο πισω απο τα καγκελα θα τους φυγει η ψευτοαλληλεγγυη στο αψε σβησε.

Κατερίνα Κ.

Στην φωτογραφια φαινονται ατομα που -ισως- τους εδωσαν καποια χρηματα για να διαμαρτηρηθουν. Πολυ καλα κανει ο Τραμπ για το συγκεκριμένο θεμα. Οχι σαν εμας που ειμαστε ξεφραγο αμπελι απο τους τυχοδιωκτες, χαβαλεδες που μας κυβερνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης