Ιταλία: Ο Ρέντσι αποκλείει συνεργασία με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Ο Ρέντσι αποκλείει συνεργασία με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων

«Θα μείνουμε στην αντιπολίτευση» δηλώνει ο απερχόμενος επικεφαλής των Δημοκρατικών – Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει το κόμμα του εάν ασκηθούν πιέσεις από τον πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αρνητικός σε κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης με τα Πέντε Αστέρια εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο απερχόμενος γραμματέας των Δημοκρατικών και πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. 

Οι δηλώσεις του γίνονται λίγο πριν τη συνεδρίαση της διεύθυνσης του κόμματος, με αντικείμενο συζήτησης την παραίτηση Ρέντσι και τη μελλοντική γραμμή. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων. Δεν εξαρτάται από το μίσος που έσπειραν τα Πέντε Αστέρια. Εξαρτάται από τους αριθμούς στο κοινοβούλιο, οι οποίοι θα ήταν, ούτως ή άλλως, πολύ περιορισμένοι», δήλωσε ο Ρέντσι στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «εξτρεμιστικές δυνάμεις» τόσο τη Λέγκα όσο και το κίνημα Πέντε Αστέρων. 

«Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να κυβερνήσουν η Λέγκα του Σαλβίνι και τα Πέντε Αστέρια του Ντι Μάιο, είναι να αποφασίσουν να συμμαχήσουν οι δυο τους», αναφέρει σχετικά με τη δυνατότητα συγκρότησης νέας κυβέρνησης. «Αν μπορούν, ας φτιάξουν κυβέρνηση. Αλλιώς ας δηλώσουν ότι έχουν αποτύχει», καταλήγει ο απερχόμενος γραμματέας των «Δημοκρατικών».

«Παραμένω ως γερουσιαστής Τοσκάνης»


Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός διαψεύδει ότι μπορεί να ιδρύσει καινούριο κόμμα και επαναλαμβάνει ότι θα παραμείνει στους «Δημοκρατικούς» ως απλός γερουσιαστής της περιοχής της Τοσκάνης.

Αυτή είναι, εν περιλήψει, η άποψη και η γραμμή του Ματέο Ρέντσι . Θα πρέπει να διαπιστωθεί όμως τι ακριβώς θα αποφασίσει το κόμμα του, αν θα θελήσει όντως να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Σήμερα, αναμένεται να επιλεγεί ως προσωρινός γραμματέας ο υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, ο Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Προς το παρόν, «η γραμμή Ρέντσι» φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία εντός των κομματικών οργάνων. Αλλά θα πρέπει να εξακριβωθεί, αν θα αλλάξει κάτι στην συνολική πορεία πλεύσης, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα καλέσει τα διάφορα κόμματα για διαβουλεύσεις, στα τέλη του μηνός.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

j6EEORj0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Οκτώβριο πως η Πολωνία πρέπει να αναστείλει τη μεταρρύθμιση του Ανώτατου Δικαστηρίου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκιεφ Ζιόμπρο δήλωσε πως οι σημερινές τροπολογίες ανταποκρίνονται στο αίτημα αυτό

vorotinov

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Ιγκόρ Βοροτίνοβ που θεωρούνταν νεκρός για μια επταετία συνελήφθη στη Μολδαβία – Εκδόθηκε  στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες

20355484

Ιδιαίτερα φορτισμένη η πρώτη ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ αφότου ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του CDU – Τάχθηκε κατά των εθνικών εγωισμών και τόνισε ότι «το γερμανικό συμφέρον είναι να σκεφτόμαστε πάντα και τους άλλους» 

rvs98

Σύμφωνα με έρευνα, το 22% των Ρώσων βρίσκεται στην κατηγορία των φτωχών, στην οποία ανήκουν τα άτομα τα εισοδήματα των οποίων δεν τους επιτρέπουν να αποκτήσουν τίποτα περισσότερο από τα βασικά είδη διατροφής