Ιταλία: Ο Ρέντσι αποκλείει συνεργασία με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Ο Ρέντσι αποκλείει συνεργασία με Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων

«Θα μείνουμε στην αντιπολίτευση» δηλώνει ο απερχόμενος επικεφαλής των Δημοκρατικών – Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει το κόμμα του εάν ασκηθούν πιέσεις από τον πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αρνητικός σε κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης με τα Πέντε Αστέρια εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο απερχόμενος γραμματέας των Δημοκρατικών και πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. 

Οι δηλώσεις του γίνονται λίγο πριν τη συνεδρίαση της διεύθυνσης του κόμματος, με αντικείμενο συζήτησης την παραίτηση Ρέντσι και τη μελλοντική γραμμή. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων. Δεν εξαρτάται από το μίσος που έσπειραν τα Πέντε Αστέρια. Εξαρτάται από τους αριθμούς στο κοινοβούλιο, οι οποίοι θα ήταν, ούτως ή άλλως, πολύ περιορισμένοι», δήλωσε ο Ρέντσι στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «εξτρεμιστικές δυνάμεις» τόσο τη Λέγκα όσο και το κίνημα Πέντε Αστέρων. 

«Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να κυβερνήσουν η Λέγκα του Σαλβίνι και τα Πέντε Αστέρια του Ντι Μάιο, είναι να αποφασίσουν να συμμαχήσουν οι δυο τους», αναφέρει σχετικά με τη δυνατότητα συγκρότησης νέας κυβέρνησης. «Αν μπορούν, ας φτιάξουν κυβέρνηση. Αλλιώς ας δηλώσουν ότι έχουν αποτύχει», καταλήγει ο απερχόμενος γραμματέας των «Δημοκρατικών».

«Παραμένω ως γερουσιαστής Τοσκάνης»


Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός διαψεύδει ότι μπορεί να ιδρύσει καινούριο κόμμα και επαναλαμβάνει ότι θα παραμείνει στους «Δημοκρατικούς» ως απλός γερουσιαστής της περιοχής της Τοσκάνης.

Αυτή είναι, εν περιλήψει, η άποψη και η γραμμή του Ματέο Ρέντσι . Θα πρέπει να διαπιστωθεί όμως τι ακριβώς θα αποφασίσει το κόμμα του, αν θα θελήσει όντως να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Σήμερα, αναμένεται να επιλεγεί ως προσωρινός γραμματέας ο υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, ο Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

Προς το παρόν, «η γραμμή Ρέντσι» φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία εντός των κομματικών οργάνων. Αλλά θα πρέπει να εξακριβωθεί, αν θα αλλάξει κάτι στην συνολική πορεία πλεύσης, όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα καλέσει τα διάφορα κόμματα για διαβουλεύσεις, στα τέλη του μηνός.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Emanouel_Makron

«Αυτή η νοοτροπία συμβιβασμού (...) δεν πρέπει να εμποδίζει την επιβεβαίωση της γαλλικής θέσης όταν υπάρχει, όπως σε οποιοδήποτε ζευγάρι, σε οποιοδήποτε σχέδιο, πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε διαφωνίες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Ελιζέ

diaggelma_2

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, ενώ δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων - Είπε ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να εργάζονται πιο πολλά χρόνια, καθώς... ζουν περισσότερο!

3