Τουρκία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ζητεί ποινή 20 ετών για τον «κατάσκοπο» δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ

Τουρκία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ζητεί ποινή 20 ετών για τον «κατάσκοπο» δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ

Ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί με 5ετή κάθειρξη τον Μάιο του 2016, μετά το ρεπορτάζ που μετέδωσε για φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που μετέφεραν όπλα στη Συρία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας
ανέτρεψε την πενταετή ποινή φυλάκισης στην οποία είχε καταδικαστεί ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να του επιβληθεί 20ετής κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ντουντάρ και ο συνάδελφός του της εφημερίδας Cumhuriyet Ερντέμ Γκιουλ καταδικάστηκαν τον Μάιο του 2016 σε φυλάκιση 5 ετών επειδή δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρουν όπλα τη Συρία.

Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το κατώτερο δικαστήριο θα έπρεπε να έχει καταδικάσει τον Ντουντάρ για την κατηγορία της κατασκοπείας, που επιφέρει ποινή κάθειρξης 15-20 ετών, ενώ ο Γκιουλ θα έπρεπε να απαλλαγεί λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν για την κατηγορία της αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών.

Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Ο Ντουντάρ στη συνέχεια έφυγε από την Τουρκία και τώρα δικάζεται ερήμην ενώ ο Γκιουλ παραμένει στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγύριγο κεφάλι

ΦΑΣΙΣΜΟΣ!_________________Η "Δικαιοσύνη" ΔΙΠΛΑ και αποκούμπι στην ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!______________"Ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη, σου λένε!.._________Ας ΚΑΓΧΑΣΩ!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

may0

Αν το Κοινοβούλιο της Βρετανίας εγκρίνει, την επόμενη εβδομάδα, την Συμφωνία Αποχώρησης, τότε οι «27» θα προσφέρουν αναβολή του Brexit έως τις 22 Μαΐου - Εάν καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε το Λονδίνο θα πρέπει να ενημερώσει την ΕΕ, μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ευρωεκλογών - Μόνο τότε θα εξετάσει η ΕΕ μια μεγαλύτερη παράταση