Ιράν: Δύο χρόνια ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που έβγαλε την μαντίλα της σε δημόσιο χώρο

Ιράν: Δύο χρόνια ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που έβγαλε την μαντίλα της σε δημόσιο χώρο

Ιρανός εισαγγελέας καταδίκασε μία γυναίκα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επειδή η ίδια έβγαλε τη μαντίλα της δημοσίως, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον νόμο που θέλει τις γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντίλα

Ιράν: Δύο χρόνια ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που έβγαλε την μαντίλα της σε δημόσιο χώρο
Μία γυναίκα που αφαίρεσε την μαντίλα της σε δημόσιο χώρο στην Τεχαράνη, καταδικάστηκε με δύο χρόνια ποινή φυλάκισης από Ιρανό εισαγγελέα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν ανέφερε, την Τετάρτη, ότι ο εισαγγελέας Abbas Jafari Dolatabadi, καταδίκασε μία γυναίκα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επειδή η ίδια έβγαλε τη μαντίλα της στην οδό Enghelab της Τεχεράνης προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον νόμο που ισχύει στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και επιβάλει στις γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντίλα και το σώμα τους με ένα φαρδύ και μακρύ ρούχο.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Φεβρουάριο, η ιρανική αστυνομία συνέλαβε περίπου 30 γυναίκες στην Τεχεράνη επειδή έβγαλαν την μαντίλα τους δημοσίως για να διαμαρτυρηθούν για τον νόμο αυτό.

Κλείσιμο
Ο ζήλος της αστυνομίας ηθών για τον σεβασμό του νόμου αυτού έχει σαφώς μειωθεί τα τελευταία χρόνια και ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών στην ιρανική πρωτεύουσα όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ιράν, τον αψηφά και βγάζει δημοσίως τη μαντίλα.

Παρ΄ όλα αυτά, η 2ετής ποινή φυλάκισης θεωρείται υπερβολική, καθώς η συνήθης ποινή σε περιπτώσεις που οι γυναίκες εμφανίζονται, δημόσια, χωρίς την μαντίλα τους, είναι δύο (ή και λιγότερο) μήνες φυλάκισης ή πρόστιμα 25 δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης