Μπορίσοφ: Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στην Ευρώπη

Μπορίσοφ: Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στην Ευρώπη

Σαφή θέση υπέρ της ένταξης των βαλκανικών κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Η Βουλγαρία, που αυτό το εξάμηνο έχει την προεδρία της Ε.Ε., ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η Θεσσαλονίκη με τη Σύνοδο Κορυφής το 2003, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ, σημειώνοντας πως βεβαίως είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε ότι δεν του αρέσει ο όρος «Δυτικά Βαλκάνια», καθώς, όπως παρατήρησε, «όλοι είμαστε ένα στα Βαλκάνια».

Αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα προχωρήσει το θέμα του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Βουλγαρία με την Αλεξανδρούπολη, όπως και η σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει ευημερία για τους πολίτες των βαλκανικών χωρών και από περιοχή μεγάλων προβλημάτων να γίνουν τώρα τα Βαλκάνια τόπος ειρηνικής συνύπαρξης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

davies

«Νομίζω ότι θα φθάσουμε στο σημείο όπου (η Μέι) δεν είναι σε θέση να δεχθεί αυτό που προσφέρουν, εκείνοι δεν είναι σε θέση να δεχθούν αυτό που προσφέρει η Μέι» είπε o Ντέιβιντ Ντέιβις πρώην επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit

20064626

Ο εξωπλανήτης ονόματι «40 Ηριδανού Α» (επίσημα γνωστός ως HD 26965) είναι ένας πορτοκαλί νάνος με ηλικία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών, λίγο πιο νεαρός, πιο μικρός και πιο ψυχρός από τον Ήλιο μας

ta-panepistimiaka-mouseia-anoikta-sto-koino

Πιο συγκεκριμένα, η Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην 140η θέση παγκοσμίως στον πίνακα που δημοσιεύει το National Taiwan University (Performance ranking of Scientific Papers)

2