Προσβάλλουν τη διαθήκη του πατέρα τους τα παιδιά του Τζόνι Χαλιντέι

Προσβάλλουν τη διαθήκη του πατέρα τους τα παιδιά του Τζόνι Χαλιντέι

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Τζόνι Χαλιντέι προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά της διαθήκης του πατέρα τους – Ο διάσημος τραγουδιστής άφησε όλη του την περιουσία στη σύζυγό του, Λετίσια

Προσβάλλουν τη διαθήκη του πατέρα τους τα παιδιά του Τζόνι Χαλιντέι
Ενδοοικογενειακή κόντρα πυροδοτεί η διαθήκη του διάσημου γάλλου τραγουδιστή της ροκ, Τζόνι Χαλιντέι, καθώς ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει το σύνολο των πνευματικών του δικαιωμάτων στη σύζυγό του, Λετισιά. 

Κατά της διαθήκης θα στραφεί ο 51 ετών γιος του, Νταβίντ Χαλιντέι και η 34χρονη Λορά Σμετ. Η Λορά Σμετ ζήτησε από τους δικηγόρους της να «προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες» για να προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα της Ζαν-Φιλίπ-Λεό Σμετ. Στη διαδικασία μετέχει και ο Νταβίντ Χαλιντέι, σύμφωνα και με το δικηγόρο του, Ζαν Βέιλ. 

«Η Λορά Σμετ ανακάλυψε με κατάπληξη και θλίψη τη διαθήκη του πατέρα της Τζόνι Χαλιντέι, σύμφωνα με την οποία όλη η περιουσία του και όλα τα πνευματικά του δικαιώματα θα μεταβιβαστούν αποκλειστικά και μόνο στη σύζυγό του, την Λετισιά, βάσει της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας», ανέφεραν οι δικηγόροι, που θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις «παραβιάζουν εμφανώς τις απαιτήσεις του γαλλικού δικαίου». 

Ο Χαλιντέι αποκλήρωσε τα μεγάλα του παιδιά 

Μάλιστα, η διαθήκη προβλέπει ότι σε περίπτωση θανάτου της Λετισιά, η περιουσία θα μοιραστεί ανάμεσα στις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι, Τζέιντ και Τζόι. 
Κλείσιμο

«Αν ήταν έτσι, ο πατέρας της Λορά δεν θα της είχε αφήσει τίποτε: ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε δικαιώματα επί του καλλιτεχνικού του έργου, ούτε ενθύμιο -μια κιθάρα, μια μηχανή και ούτε καν το εξώφυλλο του δίσκου με το τραγούδι Laura που της αφιέρωσε» αναφέρουν οι δικηγόροι της Λορά, ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγουν. 

Ο τραγουδιστής πέθανε το Δεκέμβριο σε ηλικία 74 ετών από επιπλοκές του καρκίνου. Με τη Λετισιά ήταν παντρεμένος για 21 χρόνια. Ο Τζόνι Χαλιντέι είχε ήδη έναν γιο, τον Νταβίντ, από τον πρώτο του γάμο και την Λορά, καρπό της σχέσης του με την Ναταλί Μπάιγ. Κατά τη διάρκεια του γάμου του με τη Λετισιά , υιοθέτησαν την 13χρονη σήμερα Τζέιντ και την 9χρονη Τζόι. 

«Έμαθα ότι μας αποκλήρωσες»

Η Λορά έγραψε επιστολή μετά θάνατον στον πατέρα της, έχοντας πλέον αποφασίσει να προσβάλει τη διαθήκη του. «Έμαθα πριν από μερικές ημέρες ότι ίσως έγραψες μια διαθήκη αποκληρώνοντας εντελώς τον Νταβίντ και εμένα», γράφει, όπως αναφέρει το AFP. 

«Σε καταλαβαίνω, μπαμπά, και επέλεξα να δώσω μάχη. Θα προτιμούσα αυτό να μείνει μέσα στην οικογένεια αλλά δυστυχώς στην οικογένειά μας έτσι συμβαίνει», γράφει η Λορά και καταλήγει με τη φράση: «Είμαι τόσο περήφανη που είμαι κόρη  σου. Σ΄αγαπώ Μπαμπά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης